Βίντεο παρενόχλησης ελληνικού αλιευτικού από την τουρκική ακτοφυλακή

Συνεχείς οι τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων κατά τη διάρκεια της «μάχης της τσιπούρας»

Την περίοδο που βρίσκεται σε έξαρση η αλιεία της τσιπούρας από τους Έλληνες ψαράδες, δύο από αυτούς καταγγέλουν παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικό αλιευτικό, νοτιοδυτικά της Καλόλημνου.

Την καταγγελία φέρνει στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου σε βίντεο διακρίνεται το τουρκικό σκάφος δίπλα στο ελληνικό, όπου -σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Έλληνες αλιείς από την Κάλυμνο, οι Τούρκοι όχι μόνο τους λένε να φύγουν από την περιοχή αλλά προξενούν και ζημιές στα παραγάδια τους.

Στις καταγγελίες τους, πηγές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέφεραν: «Το ελληνικό αλιευτικό σκάφος ψάρευε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων όταν τουρκική ακταιωρός ζήτησε να αποχωρήσει από το σημείο. Ο Έλληνας αλιέας απάντησε ότι δεν αποχωρεί καθώς βρίσκεται σε ελλαδικό χώρο και η ακταιωρός αποχώρησε.»

Οι Έλληνες ψαράδες τονίζουν ότι την εποχή που μαίνεται η «μάχη της τσιπούρας», τουρκικά αλιευτικά κάνουν συχνές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και έχουν εντοπιστεί να ψαρεύουν νότια του Φαρμακονησίου και ένα μίλι βόρεια της Ψερίμου.

news.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ