Αντιδράσεις για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Μεσολόγγι

Κάποιοι δήμοι βάζουν, όπως φαίνεται, ό,τι να ‘ναι σε δρόμους και πλατείες.

Αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι το τελικό αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στους κόλπους του διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μεσολόγγι. Οι υπεύθυνοι έβαλαν μπροστά από τις κεντρικές καφετέριες, το «στολίδι» που φαίνεται στην φωτογραφία. «Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται» σχολίαζαν κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας μπροστά τους, τις εικόνες.

Είναι ενδεικτικό το τι γράφει το site agrinio news: «Να πει κανείς ότι είμαστε κακοπροαίρετοι; Εμείς γράψαμε όλα τα καλά λόγια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεσολογγίου. Αλλά να πούμε ότι δεν είναι… κάπως ετούτο το… στολίδι στο κέντρο της ίδιας πόλης; Θα ήταν ψέμα.

Να πούμε, δηλαδή, ότι δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι με παραπλήσιο σχήμα; Θα πούμε ψέματα και θα διαψεύσουμε ολόκληρο Φρόιντ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν τον κάναμε μόνο εμείς τον συνειρμό, τον έκαναν και πολλοί στο Μεσολόγγι.

Διότι, μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει με τιάρα ή κάτι άλλο βασιλικό αλλά, όσοι να ‘ναι μοιάζει και λίγο με ανατομία σώματος. Ας πούμε, για παράδειγμα, με… σπονδυλική στήλη; Όχι ότι αυτό πάει στον νου τον περισσότερων, πάντως.

Βέβαια, δεν είναι και κανένα έγκλημα αλλά στα social media γίνεται κάμποση πλάκα με το περί ου ο λόγος διακοσμητικό. Για να αποδείξουμε μάλιστα ότι δεν είναι το δικό μας μυαλό άρρωστο να αναφέρουμε την ατάκα δημότισσας Μεσολογγίου που λέει “όσοι δεν πήρατε κοινωνικό μέρισμα φέτος, προλαβαίνετε να πάρετε… αυτό”!»

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ