Ανατροπή: "Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα η γυναίκα που απελάθηκε" λέει η Αθήνα

Ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με την 50χρονη Ελληνίδα υπήκοο που κατά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε επαφές με τζιχαντιστές και απελάθηκε.

Αρχικά το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τις ελληνικές απέλασαν μία 5oχρονη υπήκοο Ελλάδος που είχε σχέσεις με τζιχαντιστές. Η ακριβής ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας: «Συνεχίζεται η προώθηση των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα στη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής πολίτης της Ελλάδος».

Από την άλλη πλευρά πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς. Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές .

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ