Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των εγκλωβισμένων στα Δερβενοχώρια

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 20χρονου οδηγού, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί  με το όχημά του στα χιόνια τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στα Δερβενοχώρια, αλλά και μιας ακόμη παρέας τεσσάρων ατόμων εκδρομέων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αργά το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων αλλά και στο ΠΚ Δερβενοχωρίων μετά από τηλεφώνημα του 20χρονου ο οποίος είχε κολλήσει για πέντε περίπου ώρες στη θέση «Τσιγκουράτι».

Προσπάθησε να απεγκλωβιστεί με ίδια μέσα, ωστόσο το χιόνι στο σημείο ήταν αρκετό και δεν του το επέτρεψε.

Οι πυροσβέστες από τις παραπάνω υπηρεσίες, ήταν κι αυτοί που κατόρθωσαν τελικά να φτάσουν στο σημείο, χάρη στις μπουλντόζες της Πολιτικής Προστασίας που άνοιξαν το δρόμο.

Ενδιάμεσα, εκτός από το χιόνι που ξεπέρασε το μισό μέτρο, υπήρχαν και σπασμένα δέντρα που έκλεισαν το δρόμο στα 4Χ4 οχήματα των πυροσβεστών και εκεί χρειάστηκαν τα βαριά ερπυστριοφόρορα μηχανήματα της Περιφέρειας.

Συγχρόνως οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και μία ακόμη παρέα τεσσάρων εκδρομέων που είχαν εγκλωβιστεί επίσης στο χιόνι, στο δρόμο Δερβενοχωρίων – Ελευσίνας στο ύψος του «Τιτάνα».

Η Πυροσβεστική που χρειάστηκε να επέμβει και νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο 10 ατόμων, που είχαν μείνει με τα αυτοκίνητά τους, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Μαγούλας στην Τ.Κ. Στεφάνης Βοιωτίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ