Έπιασε τα 50 γκολ ο Μέσι, 4-1 την Αλαβές η Μπαρτσελόνα

Με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει το 50ό του τέρμα μέσα στο 2019 η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 της Αλαβές και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το κυριακάτικο αποτέλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

 

Όσο για την Αλαβές, παρέμεινε στη 15η θέση, έχοντας πάντως απόσταση ασφαλείας για την ώρα από την επικίνδυνη ζώνη.

 

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς νωρίς και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Μέσι, έπειτα από πάσα του Μπουσκέτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ έπειτα από τσεκάρισμα του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα οι παίκτες του Βαλβέρδε πήραν το προβάδισμα. O Βιδάλ τροφοδότησε τον Σουάρες από τα δεξιά και ο Ουρουγουανός βρήκε τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή με τον Γάλλο επιθετικό στη κίνηση να τελειώνει με πλασέ τη φάση για το 1-0.

 

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η Μπάρτσα έβαλε στέρεες βάσεις νίκης. Ο Μέσι άλλαξε την μπάλα με τον Σουάρες, ο Ουρουγουανός βρήκε τον Βιδάλ και ο τελευταίος με ένα δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πατσέκο για το 2-0.

 

Η Μπαρτσελόνα είδε στο 51′ να της ακυρώνεται για δεύτερη φορά γκολ ως οφσάιντ με τον Γκριεζμάν. Πέντε λεπτά αργότερα η Αλαβές μπήκε και πάλι στο ματς μειώνοντας σε 2-1 με κεφαλιά του Πονς, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν ήταν διατεθειμένη να… παίξει με τη φωτιά. Γκάζωσε και καθάρισε το παιχνίδι. Στο 70′ ο Μέσι με ατομική ενέργεια και δυνατό αριστερό έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 φτάνοντας τα 50 γκολ μέσα στο 2019, κάτι που συμβαίνει για 9η φορά τα τελευταία 10 έτη. 

 

Στο 75′ ο Σουάρες με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την Μπαρτσελόνα.

filathlos.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ