Άνοια: Όσο περισσότερο από αυτό ρίχνετε στο φαγητό σας, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος
Εκτός από τον κίνδυνο που δημιουργεί για την καρδιά, μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ενισχύει και τη γνωστική φθορά, μέσω της πρωτεΐνης που θεωρείται υπεύθυνη για τη νόσο Αλτσχάιμερ, επισημαίνει νέα μελέτη
Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική λειτουργία, προκαλώντας έλλειψη νιτρικού οξέος, μιας ένωσης απαραίτητης για τη διατήρηση της αγγειακής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήγαγαν σε ποντίκια ερευνητές του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell…
Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ