Το μυστικό για να μη σπάνε τα μαλλιά σας

Το σπάσιμο της τρίχας είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθειά σου να μακρύνεις τα μαλλιά σου! Στο σημείο αυτό μπαίνουν στο παιχνίδι τρεις παράγοντες: η υγεία των μαλλιών, η φροντίδα και η προστασία τους, επισημαίνει η τριχολόγος Anabel Kingsley (κόρη του θρυλικού γκουρού των μαλλιών Philip Kingsley).

«Τα υγιή μαλλιά μπορούν να τεντωθούν έως και στο ένα τρίτο του μήκους τους όταν είναι υγρά, χωρίς να σπάσουν» επισημαίνει. «Συνήθως όμως δεν ισχύει αυτό όταν έχεις μακριά μαλλιά. Το styling και η καθημερινή φθορά μειώνουν την ελαστικότητα της τρίχας, οπότε τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα.

Για να διατηρήσεις και να βελτιώσεις τη δύναμη και την ελαστικότητα των μαλλιών, θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία θεραπεία πριν το λούσιμο, δύο φορές την εβδομάδα» συστήνει.

Τα μακριά μαλλιά έχουν επίσης την τάση να μπερδεύονται εύκολα – και το λάθος ξεμπέρδεμα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα.

«Πριν ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου, ψέκασέ τα με ένα σπρέι για εύκολο χτένισμα από τη μέση του μήκους τους και στις άκρες. Μετά, ξεκίνα από τις άκρες και χτένισε προσεκτικά τα μαλλιά σου με μια χτένα με αραιά δόντια ή με μια επίπεδη βούρτσα με στρογγυλεμένα, πλαστικά δόντια».

Πηγή: shape.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ