Μαγνησία: Χτύπησε στο κεφάλι, έσυρε από τα μαλλιά και εξύβρισε την εν διαστάσει σύζυγό του

Ποινές φυλάκισης περίμεναν δύο άνδρες, που καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για ενδοοικογενειακή βία της εν διαστάσει συζύγου και της πρώην συντρόφου, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το Magnesianews.gr, στην πρώτη περίπτωση ένας 44χρονος, κάτοικος περιφερειακού Δήμου της Μαγνησίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση της 34χρονης πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 11 Οκτωβρίου 2018, ο άνδρας χτύπησε στο κεφάλι, έσυρε από τα μαλλιά και έβρισε με διάφορές φράσεις την εν διαστάσει τότε σύζυγό του, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, στοιχεία που κατέθεσε στο Δικαστήριο η γυναίκα.

Ο άνδρας από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγός του χτύπησε μόνη της.

Στη δεύτερη περίπτωση, όπως τονίζει το Magnesianews.gr, καταδικάστηκε ένας 44χρονος άνδρας, κάτοικος χωριού του Ανατολικού Πηλίου, που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, μετατρέψιμη προς 10 € την ημέρα.

Ο άνδρας, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κατηγορούνταν ότι στις 29 Μαρτίου 2019, χτύπησε την πρώην σύντροφό του, ηλικίας 42 χρονών, προκαλώντας της κάκωση κεφαλής και άλλα τραύματα στον θώρακα και στο πόδι.

Στο Δικαστήριο βρέθηκε η γυναίκα που κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τη χτύπησε τη συγκεκριμένη μέρα, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ