Αρχηγείο ΕΛΑΣ προς ΜΑΤ: Είστε υποχρεωμένοι να φέρετε διακριτικά στις στολές σας

Την υποχρέωσή τους να φέρουν τα ειδικά διακριτικά στη στολή τους υπενθυμίζει στους αστυνομικούς, και ιδιαίτερα σε όσους υπηρετούν στα ΜΑΤ, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σκιά των δεκάδων καταγγελιών για αστυνομική βία και αυθαιρεσία το τελευταίο διάστημα, κάποιες εκ των οποίων έκαναν λόγω για εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών χωρίς διακριτικά, με μία δημόσια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ παραδέχεται εμμέσως ότι υπάρχει ζήτημα με την αντίληψη μερίδας αστυνομικών, επιλέγοντας να δώσει δημοσιότητα σε μία εσωτερική διαταγή.

Ενδεικτικό είναι το ότι σε πρόσφατη καταγγελία για εξευτελιστική συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ σε διερχόμενο φοιτητή, σύμφωνα με όσα ανέφερε το θύμα, αστυνομικός του είπε ότι «δεν έχω ούτε σήμα ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου».

Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΛΑΣ τη Δευτέρα αναφέρεται:

«Με πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υπενθυμίζεται η πάγια υποχρέωση όλων των αστυνομικών να φέρουν στη στολή τους τα ειδικά διακριτικά, δηλωτικά της ταυτότητάς τους.

Ειδικότερα για τις μονάδες αποκατάστασης τάξης, δηλαδή τους υπηρετούντες στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), προβλέπεται επιπλέον ειδικός αριθμός, ο οποίος αποτυπώνεται στο κράνος τους και αποτελεί συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκουν και του αύξοντος αριθμού που αντιστοιχεί σε κάθε αστυνομικό της διμοιρίας.

Η υποχρέωση περί αναγραφής του αριθμού στο κράνος είχε καθιερωθεί με ανάλογη διαταγή το 2010.»

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ