“2nd KALAMATA DANCE CUP (KDC) 2019 – Beyond the limits ” | 30 Νοεμβρίου & 1η Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα

Το Σαββατοκύριακο 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ η καρδιά του χορού χτυπά στην Καλαμάτα, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορού “2nd KALAMATA DANCE CUP (KDC) 2019 – Beyond the limits ” .

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου επίκεντρο των εκδηλώσεων με το διαγωνιστικό κομμάτι θα είναι το Κλειστο Γήπεδο της Τέντας , ενώ την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν Διαλέξεις και Σεμινάρια Χορού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το ενδιαφέρον για την διοργάνωση είναι πολύ αυξημένο και οι συμμετοχές, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά πολύ περισσότερες, με πάνω από 600 χορευτές-αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να δίνουν δυνατό παρόν το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2019 στην Τέντα και στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού ‘2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits’ διεκδικώντας  για 2η χρονιά το Κύπελλο Χορού Καλαμάτας.

 

Οι συμμετέχοντες, συνοδοί και συνεργάτες προέρχονται από 8 χώρες, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία.  Από την Ελλάδα θα μετάσχουν πάρα πολλές χορευτικές κοινότητες – Σχολές & Σύλλογοι χορού, προερχόμενοι από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Νησιά Ιονίου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονται στην πόλη μας από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικό είναι οτι ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα σχεδόν πριν την παγκόσμια διοργάνωση αγώνων χορού στην Καλαμάτα, που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο “‘πόλη του χορού’”, οι κρατήσεις για διαμονή συμμετεχόντων και συνοδών έχουν ξεπεράσει την πληρότητα τεσσάρων ξενοδοχείων για το διήμερο και έπεται συνέχεια!

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού έχει να κάνει με όλα τα είδη χορού  και όλες τις ηλικίες, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας. Την Διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκδηλώσεων ‘Dance Challenge’ με την υποστήριξη της  Κοιν.Σ.Επ PolisArt  του  Δήμου Καλαμάτας,  του Επιμελητηρίου  Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού &  του Ε.Ο.Τ . Να σημειωθεί δε, ότι ο νέος καινοτόμος θεσμός του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού συστήνεται και προωθείται από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας. Σημαντική είναι φέτος η στήριξη του Ξενοδοχείου Elysian Hotel όπου θα φιλοξενηθούν οι ξένοι καλεσμένοι , των εταιριών Agrovim, Alpha System Γκούζος, The Shoe Mart, του Belvedere Hotel και πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων της πόλης μας (όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης αναγράφονται μόνιμα στο επίσημο site: www.kalamatadancecup.com).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.kalamatadancecup.com , ενώ οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, μπορούν να ανατρέξουν στην πλατφόρμα συμμετοχών: https://vihren.online/entries/kdc2019

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Α) διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην ‘Τέντα’ το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 από τις 8:00 η ώρα το πρωί μέχρι το βράδυ.

Β) Μαγευτική Τελετή Gala στην ‘Τέντα’ το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 η ώρα το βράδυ που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και επισκέπτες.

Γ) Σεμινάρια-διαλέξεις χορού σε όλα τα είδη, που απευθύνονται σε όλους την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το πρωί.

Πληροφορίες για συμμετοχές και σεμινάρια στην επίσημη ιστοσελίδα (www.kalamatadancecup.com) και  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της πανελλήνιας και διεθνούς χορευτικής κοινότητας, καθώς και την προσέλευση χορευτών όλων των ηλικιών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, η φετινή διοργάνωση έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα με τον συναγωνισμό να χτυπάει κόκκινο, αφού μέχρι τώρα υπάρχουν εκτός από τους ερασιτέχνες, πάρα πολλές συμμετοχές από κορυφαίους πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές χορού και επαγγελματίες που θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στην Τελετή Gala που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας την παρουσία εκατοντάδων θεατών, δημοτών και φιλότεχνων επισκεπτών, καθώς και επισήμων προσκεκλημένων από διάφορους φορείς.

Την αυλαία στην Τελετή θα ανοίξει με τιμή η προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα που αξίζει να τους απολαύσουμε να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως H ΤΕΧΝΗ δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα”. Ακολουθεί η ζωντανή ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης για το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με παρέλαση των χορευτών, παρουσίαση των Διεθνών Κριτών, καταλήγοντας στο τελικό φαντασμαγορικό υπερθέαμα χορού από πρωταθλητές και επαγγελματίες που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων.

Ο αριθμός των θεατών αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200 όλη την ημέρα με κορύφωση στην Τελετή Gala, ενώ οι πολλαπλές κατηγορίες χορού κρίνονται από 32 καταξιωμένους και εξειδικευμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές. Οι θεατές μπορούν να παραβρεθούν οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου ‘Τέντα’.

Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ /ολοήμερο, ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν.

Λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων αλλά και της Τελετής Gala, θα ανακοινωθούν στην Συνέντευξη Τύπου 2-3 μέρες πριν τη μεγάλη διοργάνωση.

ΟΦΕΛΗ

Με έντονα στοιχεία καινοτομίας και εξωστρέφειας η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει  υπεραξία στο  πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της πόλης μας και του Νομού μας καθώς προβάλλει την Καλαμάτα, και τα προϊόντα της, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (βλ.promo-video https://www.youtube.com/watch?v=c7-ble7bfRQ&t=7s ).

Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα ενισχύει σημαντικά τον ‘Θεματικό Τουρισμό’ (αθλητικός – πολιτιστικός τουρισμός) που είναι μοχλός για την τουριστική ανάπτυξη.

Τονώνει επίσης την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Βοηθάει ταυτόχρονα στην ανάδειξη των μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών που η Μεσσηνία και κατ’ επέκταση η Πελοπόννησος προσφέρει.

Η Καλαμάτα υποδέχεται ετησίως χορευτές-αθλητές-συνοδούς-κριτές χορού, μουσικούς, συνεργάτες απ’ όλο τον κόσμο που, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Μεσσηνιακή πόλη, να γευτούν τα προϊόντα της, να απολαύσουν τη θάλασσα, τις πλατείες της, την αγορά της.

Δίνεται δε η ευκαιρία σε όλους τους δημότες της πόλης μας και τους φιλότεχνους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό υπερθέαμα χορού από διάφορες κοινωνικές ομάδες που θα τους μαγέψει και θα τους συγκινήσει, καθώς και να θαυμάσουν από κοντά κορυφαίους του είδους, πρωταθλητές και επαγγελματίες.

Σάββατο 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Διεθνής Διαγωνισμός Χορού –  Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’ (όλη την ημέρα)

Κυριακή 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Διαλέξεις – Σεμινάρια Χορού – Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος εκδηλώσεων ‘Dance Challenge’

Υποστήριξη: PolisArt Κοιν.Σ.Επ.,  Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείου Τουρισμού & Ε.Ο.Τ

Χορηγοί: Elysian Luxury Hotel & Spa, Agrovim SA, Alpha System, The Shoe Mart, Belvedere Hotel

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.kalamatadancecup.com

Πλατφόρμα συμμετοχών: https://vihren.online/entries/kdc2019

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88 EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ