Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου “ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ-Περπατώντας σε 24 πόλεις” στην Καλαμάτα

Το βιβλιοπωλείο BOOKMARK και οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν στην Καλαμάτα το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου “ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ-Περπατώντας σε 24 πόλεις” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στις 18.00 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κύριοι:

-Ηλίας Μπιτσάνης , δημοσιογράφος και συγγραφέας

-Βασίλης Παπαευσταθίου πολιτικός-μηχανικός, συνδημιουργός της πλατφόρμας “Οι φωνές μέσα από τα κτήρια: Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας”.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο κύριος Σωτήρης Θεοδωρόπουλος , εκπαιδευτικός και ιδρυτής της ομάδας “Πάμε βόλτα”

Ο Νίκος Βατόπουλος  θα  συνομιλήσει με το κοινό, θα απαντήσει σε ερωτήσει και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”, στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Το πρόσωπο της Αθήνας”. Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών “Κάθε Σάββατο στην Αθήνα” που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα “Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου” (αίθουσα τέχνης “ena”) και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση “Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 Με όχημα το νέο του βιβλίο “ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ- Περπατώντας σε 24 πόλεις” που γεννήθηκε ως ανάγκη και ως επιθυμία ο δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος  ακολουθεί τα χνάρια των φράσεων και των εικόνων του  και μας προσκαλεί σε μια αλλιώτικη βόλτα σε 24 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Καλαμάτα, η Πάτρα και η Τρίπολη. Το «Όπου και να ταξιδέψω» είναι μια παραίνεση για ένα άλλο βλέμμα στην Ελλάδα. Ένας στοχασμός πάνω στον αστικό χώρο του χτες και του αύριο. Το βιβλίο, πλούσια εικονογραφημένο με τις φωτογραφίες του ίδιου, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Σε αυτό ο συγγραφέας του επιχειρεί μια αποτύπωση του αστικού χώρου στην Ελλάδα μέσα από το ασκημένο, υποκειμενικό του βλέμμα εστιάζοντας στην ατμόσφαιρα των πόλεων αυτών, σε κτίρια και σε διαδρομές.

“Η Καλαμάτα είναι μια πόλη για να τη χαίρεσαι… Ένιωθα οτι σε αυτήν την πόλη η λέξη ευφορία αποκτά νόημα βαθύ και ξεφεύγει από την τυπική ερμηνεία της”  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ