«ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» – «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» | Τετάρτη 20/11 στις 21.00 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Μια πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  και ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με τίτλο «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» – «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ». Πρόκειται ουσιαστικά για  προβολή αφιερωμένη στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη και σε συνεργασία  της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας , της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Είσοδος: 5 ευρώ για την ενίσχυση του σκηνοθέτη

Το «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ»   είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ, πάνω στη ζωή και στο έργο του αγαπημένου μας ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα. Καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής  του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. (6 χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του!!!) . Το Νοέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου απέσπασε 3 βραβεία: το πρώτο βραβείο γέλιου, το βραβείο κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Σενάριο και σκηνοθεσία Θοδωρος Μαραγκός,

Μοντάζ  Τζανέτος Κομηνέας,

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκός

Διάρκεια 60 λεπτά.

Το «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» είναι συνδεδεμένο μαζί με τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΗ». Στην ταινία αυτή παρακολουθούμε την πορεία του Θοδωράκη, η οποία ξεκινάει από το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερη του ανάγκη να καταφέρει να ζωγραφίσει και το όραμά του.

Κινούμενο σχέδιο : Θόδωρος Μαραγκός

Μοντάζ : Τζανέτος Κομηνέας

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Αγγελική Μαραγκού

Διαρκεια : 18’

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ