Kώστας Τσιάρας: Αδίκημα η κατοχή μολότοφ, έως και 10 χρόνια φυλάκιση για εκτόξευση

Για την «υιοθέτηση κοινής λογικής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των μολότοφ, είπε πως πλέον η κατοχή μολότοφ είναι αδίκημα, ενώ στην περίπτωση που η αυτοσχέδια βόμβα εκτοξευτεί θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη», είπε ο Κώστας Τσιάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα είναι βαρύ αδίκημα η εύρεση υλικών για την κατασκευή της.
«Η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες»

Ο Υπουργός σημείωσε πως «αλλάξαμε ζητήματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες» και αναφέρθηκε σε «σωρηδόν αποφυλάκιση ανθρώπων που έκαναν βαριά εγκλήματα».

Ειδικότερα, φέρνοντας παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την ενεργή δωροδοκία, που «ήταν θέμα για το οποίο τιμωρούμασταν».

Αναφέρθηκε όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην υποχρέωση της χώρας για την επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ