Η “Κιβωτός του Κόσμου” έρχεται στην Καλαμάτα

Ένας από τους πιο δραστήριους εθελοντικούς οργανισμούς που έχει βοηθήσει έναν τεράστιο αριθμό παιδιών ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, η “Κιβωτός του Κόσμου” έρχεται και στην Καλαμάτα. Το νέο παράρτημα της Κιβωτού αναμένεται και υπολογίζεται να ξεκινήσει την τη λειτουργία του στην αρχή της νέας χρονιάς. Ο Ξενώνας , όπου θα φιλοξενούνται τα παιδιά βρίσκεται στα Γιαννιτσάνικα εντός του κτήματος της οικογένειας Καρέλια και αποτελεί δωρεά στην “Κιβωτό του Κόσμου” από τις κυρίες Ασημίνα και Ιωάννα Καρέλια. Τιμητικά θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών. 

Ο Νίκος Τάγαρης, διευθυντής της “Κιβωτού” στη Χίο και υπεύθυνος για το νέο παράρτημα στην Καλαμάτα εξήγησε ότι οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και μάλιστα αυτόν τον μήνα βρίσκονται στην διαδικασία επιλογής των παιδαγωγών, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν οι προεπιλογές του επιστημονικού και υποστηρικτικού προσωπικού που θα στελεχώσει τη δομή της Κιβωτού.  Μάλιστα ο εκπρόσωπος του εθελοντικού οργανισμού ήρθε στην Καλαμάτα, για να κάνει τις συνεντεύξεις με τους υποψηφίους και να έχει ιδία εικόνα.

Σε πρώτη φάση η δομή θα φιλοξενήσει 10 κορίτσια τα οποία διαβιούν ήδη σε ξενώνες της “Κιβωτού”, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 30-35 παιδιά. Βέβαια, το ξεκίνημα θα γίνει με λιγότερα και σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός τους, ενώ σε μια δεύτερη φάση ίσως έρθουν στην Καλαμάτα και μικρά αγόρια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ