Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην Καλαμάτα | 14/11 στην Κεντρική Πλατεία στις 17.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17.00. 

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν :

-Μηνύματα για την Ημέρα από ειδικούς Επιστήμονες Υγείας

-Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

-Διαδραστικά παιχνίδια με τον Κλόουν Βούλη για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους μας φίλους

-Face Painting

-Διανομή ενημερωτικών εντύπων

Αν θες και εσύ να ενημερωθείς για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και να λύσεις κάθε σου απορία, τότε δώσε το παρών στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 17.00 στηρίζοντας το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας ¨”Γλυκιά Μεσσηνία” . Γιατί ο Διαβήτης αφορά κάθε οικογένεια.

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 Fm 

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαβήτη από το 1998 και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ειδικού Παθολόγου – Διαβητολόγου κ. Νασέρ Γιανζντανί και τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και της τότε Προέδρου, της αείμνηστης Κατερίνας Κουλουρίδου.

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Συλλόγου μας, συμβαδίζουν με αυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδία μας και εστιάζονται κυρίως:

  • Στην ίδρυση Διαβητολογικών Ιατρείων στα Νοσοκομεία μας και στη στελέχωσή τους με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.
  • Στη δωρεάν χορήγηση των απαραίτητων αναλωσίμων για τη σωστή ρύθμιση του Διαβήτη.
  • Στην εξάλειψη της προκατάληψης με την οργάνωση ημερίδων με εξειδικευμένους ιατρούς για την ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση του ατόμων με Σ.Δ.
  • Στην επαγγελματική και ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με Διαβήτη.

Γενικότερος στόχος είναι να εστιάσουν την προσοχή των πολιτών της Μεσσηνίας στα συμπτώματα, στα αίτια, στη θεραπεία και στην πρόληψη ή επιβράδυνση των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη και να τονισθεί η σοβαρότητα της πάθησης. Να ευαισθητοποιηθούν όλοι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις και διαμορφώνουν τα συστήματα υγείας και να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα της ορθολογιστικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων που διατίθενται για το Διαβήτη, κατανοώντας ότι κάθε μέτρο που προάγει την εκπαίδευση των ατόμων με Διαβήτη, επιφέρει και τεράστιο οικονομικό όφελος.

Τα στοιχεία του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»:

Διεύθυνση: Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, Γρ. 33,ΤΚ 24100, Καλαμάτα

Τηλ.: 27210 97252, 27210 86955, 27210 99492

Πρόεδρος: Αθανασία Καρούνου,

e mail: akarounou@gmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ