Εκπαιδευτική δράση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση & την χρήση απινιδωτή στην Κυπαρισσία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά να διασώσουν μία ζωή. Οι δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής μπορεί να γίνουν απλές και να μεταδοθούν εύκολα. Σαν αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η κατανόηση ότι η έγκαιρη έναρξη της
καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και η έγκαιρη απινίδωση από τους παρευρισκόμενους, αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων ανακοπής.

Στην διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και αυτοί. Επίσης θα γνωστοποιηθεί και η εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ σε ομάδες πληθυσμού.

Προς ενημέρωσή σας η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για  την ζωή καταστάσεων.

Το πρόγραμμα διαρκεί 5 ώρες και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών ΑΕΑ (Αυτόματων Εξωτερικών
Απινιδωτών). Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Για την καλύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων για εκπαίδευση στην περιοχή σας, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται με τον διασώστη – εκπαιδευτή του τομέα Τριφυλίας, Ηλιόπουλο Γεώργιο στο τηλ 6949448831.

Σε πρώτη φάση όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική αυτή δράση θα πρέπει να στείλει μήνυμα (inbox) στην σελίδα του συλλόγου, όπου θα αναγράφει τα τέσσερα (4) παρακάτω στοιχεία:
1.) Ονοματεπώνυμο
2.) Φύλο
3.) Ηλικία
4.) Τηλέφωνο Επικοινωνίας,
ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των ατόμων που ενδιαφέρονται (μέχρι 21/11/2019). Εν συνεχεία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία και τον τόπο τέλεσης της εκπαίδευσης.

Πρόσθετες Πληροφορίες:
Δημήτρης Τερζής: 6970 015 033
Άρης Παναγιωτόπουλος: 6947 322 767
Σπύρος Χηνόπουλος: 6948 046 040

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ