ATP Finals Λονδίνο: Τα «τρελά» λεφτά που διεκδικεί ο Τσιτσιπάς

Η ώρα των κορυφαίων αθλητών του τένις έφτασε! Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έως την άλλη Κυριακή στις 17, διεξάγεται το ATP Finals στο Λονδίνο, για πρώτη φορά με ελληνική συμμετοχή. Αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά.

Εκτός του Έλληνα πρωταθλητή, Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης συμμετέχουν οι Ναδάλ (Νο1, Ισπανία), Τζόκοβιτς (Νο2, Σερβία), Φέντερερ (Νο 3, Ελβετία), Μεντβέντεφ (Νο4, Ρωσία), Τιμ (Νο5, Αυστρία), Ζβέρεφ (Νο7, Γερμανία) και Μπερετίνι (Νο8, Ιταλία.).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο στάδιο «O2» του Λονδίνου (χωρητικότητας 17.500 θεατών) και όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον από τα εκατομμύρια φαν του αθλήματος παγκοσμίως είναι τεράστιο.

Να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε από το Masters της Σανγκάης και έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ράφα Ναδάλ, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Οι υπόλοιποι τέσσερις συμπληρώνουν τον άλλον όμιλο.

Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στους ημιτελικούς του Σαββάτου και εν συνεχεία οι νικητές στον τελικό της Κυριακής.

Πλην της χώρας μας και η Ιταλία θα έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο ο οποίος θα είναι ο Μπερετίνι. Σημαντική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 21χρονος Τσιτσιπάς είναι ο νεότερος σε ηλικία από τους 8.

Όσο για το πρόγραμμα, η δράση αρχίζει την Κυριακή (10/11) με τους αγώνες του Τζόκοβιτς με τον Μπερετίνι (16:00, Cosmote Sport 6) και του Φέντερερ με τον Τιμ (22:00, Cosmote Sport 6).

Ο «Τσιτσιφάστ» αγωνίζεται την Δευτέρα (11/111) αντιμετωπίζοντας στις 16:00 τον Μεντβέντεφ, ενώ στις 22:00 ο Ναδάλ θ’ αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ.

«Τρελά» τα χρηματικά έπαθλα

Όταν μιλάμε για τους κορυφαίους των κορυφαίων γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα χρηματικά βραβεία που θα κερδίσουν οι αθλητές είναι πολύ μεγάλα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι και μόνο η συμμετοχή δίνει 215.000(!) δολάρια, η νίκη στον όμιλο επίσης 215.000 δολάρια, η νίκη στον ημιτελικό 657.000 δολάρια και η κατάκτηση 1.353.000.

Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον κάποιος αθλητής καταφέρει να κατακτήσει το τουρνουά τότε θα εισπράξει συνολικά 2.871.000 δολάρια!

www.real.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ