46η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973

Άνοιξε τις πύλες του το Πολυτεχνείο και σήμερα, Κυριακή, για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Από την Παρασκευή, με σύμμαχο και τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου έχει περάσει από το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια, τιμώντας την μνήμη όσων χάθηκαν εκείνο το βράδυ.

Οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 14:00.

Ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

«Αστακό» θυμίζει κέντρο της Αθήνας ενόψει του εορτασμού για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία είναι ήδη σε ισχύ, με στόχο την αποφυγή επεισοδίων, ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973. Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ στο γενικό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ συμμετέχουν δύο drones και ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι παραταγμένες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, και ειδικά σε σημεία απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες.

Η Αστυνομία θα έχει εικόνα και από ψηλά μέσω drones και ελικοπτέρου, που θα πετούν στον ουρανό μεταφέροντας πληροφορίες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Επίσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν τα πρόσφατα επεισόδια. Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των 10, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

www.pontos-news.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ