Τέλος για την συντομότερη πτήση στον κόσμο: Διαρκούσε 9 λεπτά

Εννέα λεπτά μπορεί να διαρκέσει ένα ντουζ, το χειροκρότημα μετά από μία θεατρική παράσταση, η αναμονή σε στάση λεωφορείου. Μπορεί κανείς σε αυτό το χρονικό διάστημα να ακούσει 2 ή 3 τραγούδια ή να διαβάσει κάποιο άρθρο.

Εννέα λεπτά όμως είχε η διάρκεια μίας πτήσης της Qatar Airways μεταξύ Μλααστριχτ- Λιέγης. Μέσα σε εννέα -μόνο- λεπτά μπορούσε κανείς να αλλάξει χώρα και να ταξιδέψει από την Ολλανδία στο Βέλγιο και αντίστροφα!

Ωστόσο, η διαδικασία της απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και πολλές ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος άσκησαν έντονη κριτική για την ύπαρξη μίας τόσο σύντομης πτήσης που όμως μολύνει τόσο δυσανάλογα το περιβάλλον.

Στις 10 Νοεμβρίου μία ομάδα ακτιβιστών πέταξε 150 κιλά σκουπιδιών μπροστά από το αεροδρόμιο της Λιέγης σε μία έκφραση διαμαρτυρίας για την οικολογική ζημιά της διαδρομής.

Η εταιρεία, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της συγκεκριμένης πτήσης, αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργησή της.

 

 

e-daily

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ