Πρωινός πόνος στα νεφρά: Τι μπορεί να σημαίνει

Αν ξυπνάτε το πρωί με πόνο γύρω από την περιοχή των νεφρών σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για πολλά πράγματα. Ο πόνος στα νεφρά μπορεί να συνδέεται με νεφρικά προβλήματα ή ουροποιητικά προβλήματα.

Συνήθως ο πόνος στα νεφρά είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε είναι καλύτερα να μην τον αγνοήσετε και να αναλάβετε δράση.

Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με τα νεφρά σας

Αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με την αίσθηση του πόνου των νεφρών, μπορεί να τον παρεξηγήσετε και να τον μπερδέψετε με τον πόνο στην πλάτη, επομένως αν δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς αντιμετωπίζετε, τότε θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από τον οικογενειακό σας γιατρό και να πάρετε μια ακριβή διάγνωση.

Ο πόνος στα νεφρά μπορεί να είναι ήπιος ή μπορεί να είναι μια απότομη αίσθηση καψίματος.

Μία συνηθισμένη περίπτωση είναι οι πέτρες στα νεφρά. Όμως, δεν είναι ακριβώς τα νεφρά σας αυτά που σας πονάνε αλλά είναι η πέτρα που προσπαθεί να βρει το δρόμο από τα νεφρά προς το ουροποιητικό σύστημα.

Οι πέτρες θα πρέπει να καταλήξουν στον ουρητήρα που βρίσκεται μεταξύ των νεφρών σας και της ουροδόχου κύστης και σε εκείνο το σημείο είναι που θα βιώσετε τον πόνο. Οι πέτρες μπορεί να ποικίλλουν σε μέγεθος και σχήμα, επομένως ο πόνος που αισθάνεται κανείς μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες. Μπορεί να αισθάνεστε πόνο στα νεφρά νωρίς το πρωί κι αυτό γιατί καθώς δεν έχετε πάει στην τουαλέτα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχετε αποβάλλει λιγότερα ούρα και επομένως έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη συγκέντρωση. Το να νοιώσετε πόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι επίσης μια συνηθισμένη κατάσταση, ενώ λιγότερο πιθανό είναι να βιώσετε πόνο λόγω πέτρας στα νεφρά στη διάρκεια της ημέρας ή αργά το απόγευμα.

Τι προκαλεί πέτρες στα νεφρά, και πώς αντιμετωπίζεται

Οι πέτρες σχηματίζονται συνήθως όταν τα νεφρά σας είναι εκτός ισορροπίας με κάποιο τρόπο, όταν η αναλογία του νερού, αλάτων, μετάλλων και άλλων ουσιών, εμφανίζουν αλλαγές στα ούρα σας. Ο τύπος της πέτρας στα νεφρά από τον οποίο υποφέρετε, μπορεί να ποικίλλει, αλλά συνήθως είναι ένας τύπος πέτρας ασβεστίου που μεταβάλλει τα επίπεδα του ασβεστίου στα ούρα σας. Τα επίπεδα του ασβεστίου σας μπορεί να χαλάσουν την ισορροπία αν δεν πίνετε αρκετό νερό με αποτέλεσμα η συγκέντρωση των μετάλλων να σχηματίζει μια δομή σαν πέτρα. Μπορείτε, επίσης, να σχηματίσετε πέτρα αν συσσωρεύσετε τοξίνες στο σώμα σας, ανάλογα με το πόσο τρώτε και πίνετε. Οι πέτρες, εξάλλου, μπορεί να οφείλονται και σε γενετική προδιάθεση. Επίσης, μπορεί να σχηματιστούν λόγω άλλων σωματικών ζητημάτων, όπως η αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου ή προβλήματα του παραθυρεοειδούς.

Οι πέτρες αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή αν ο πόνος είναι πράγματι δυνατός, ή με χειρουργική διαδικασία, αν κριθεί απαραίτητο. Συνήθως, όμως, αν κανείς πίνει πολλά υγρά μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του να αποβάλλει την πέτρα.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ