Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τους επικίνδυνους οργανισμούς που εισέρχονται στο σώμα και καταπολεμά τη μόλυνση από μέσα.

Συγκεντρώνει ανοσία με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να μειώνεται η συχνότητα της λοίμωξης. Τα λευκοκύτταρα παράγονται από ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν αντισώματα για την καταπολέμηση λοιμώξεων και αλλεργιών. Τα άτομα με καλό ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζουν συχνά υγιή χαρακτηριστικά. Εχουν αυξημένη ενέργεια και σπάνια αρρωσταίνουν.

Το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτελείται από ιστούς, όργανα και κύτταρα μέσα στο σώμα και εργάζεται για την καταπολέμηση της λοίμωξης όποτε αυτή συμβαίνει. Όταν οργανισμοί όπως τα βακτηρίδια, οι ιοί ή επικίνδυνες ουσίες εισέρχονται στο σώμα, το ανοσοποιητικό σύστημα αποκρίνεται προσπαθώντας να εξαλείψει την απειλή. Ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλά εξοπλισμένο και ικανό να καταπολεμά αποτελεσματικά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

Τα λευκοκύτταρα παράγονται, κυκλοφορούν και αποθηκεύονται από ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Παράγονται σε δύο τύπους: Tα φαγοκύτταρα τα οποία είναι επιφορτισμένα με την εργασία της εξουδετέρωσης των κυττάρων ενός εισβολέα και τα λεμφοκύτταρα που διατηρούν ιστορικό προηγούμενων εισβολών των οργανισμών, καθώς και τα σχέδια για την αποτελεσματική καταστροφή τους. Το ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να παράγει επαρκείς αριθμούς και ποιότητα λευκοκυττάρων για την αποτελεσματική καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το σώμα, μέσω του ανοσοποιητικού του συστήματος, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει οργανισμούς που έχουν εισβάλλει σε αυτό στο παρελθόν και να έχει ανοσία απέναντί τους. Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να εμποδίζει τις επανεμφανιζόμενες λοιμώξεις, για παράδειγμα, την ανεμοβλογιά. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κάποιες ιογενείς λοιμώξεις όλο και λιγότερο.

Τα άτομα με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα δεν υποφέρουν συχνά από ασθένειες. Εάν το κάνουν, αυτό είναι σημάδι ότι δεν παράγουν αρκετή ανοσοσφαιρίνη (IgA). Αυτή η ουσία προστατεύει τις εισόδους στο σώμα και είναι παρούσα στο σάλιο, με σκοπό να καταπολεμά τη μόλυνση προτού αυτή έχει την ευκαιρία να εισέλθει στο σώμα.

Το άτομο με ισχυρό ανοσοποιητικό σπάνια πάσχει από ασθένειες όπως έλκη στο στόμα, μυκητιασικές λοιμώξεις, καλοήθεις θρόμβους και αλλεργικές αντιδράσεις.

Αντίθετα, οι άνθρωποι που αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι ή υποφέρουν από κατάθλιψη και αϋπνία, έχουν μερικές φορές ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά είναι σημάδια ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον βομβαρδισμό των μολύνσεων που παρουσιάζονται στο περιβάλλον. Μόλις περνάει μία λοίμωξη, μια νέα εμφανίζεται.

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, αλλά και η ξεκούραση είναι εξαιρετικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε καλή υγεία. Οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτό το είδος του τρόπου ζωής τείνουν να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι τακτικές κινήσεις του εντέρου, οι ισχυροί μύες, η καλή συγκέντρωση και η γρήγορη κατανόηση είναι όλα τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ