Ποια είναι τα συμπτώματα της διαφραγματοκήλης

Η διαφραγματοκήλη συμβαίνει όταν ένα τμήμα του στομάχου γλιστρά μέσα από ένα άνοιγμα (διάφραγμα) ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι και εισέρχεται στη θωρακική κοιλότητα.

Η περιοχή αυτή θα έπρεπε να συνδέεται συνεχόμενα, χωρίς να υπάρχει καθόλου άνοιγμα. Ωστόσο, αν το άνοιγμα αυτό σκιστεί ή απλά είναι χαλαρό, τότε αφήνει ένα χώρο μέσα από τον οποίο το στομάχι διπλώνεται και γλιστράει σε μία γωνιά έξω από το συγκεκριμένο άνοιγμα. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια μικρή διαφραγματοκήλη, που μπορεί να περάσει απαρατήρητη για πολλά χρόνια.

Θα πρέπει, όμως, να μάθετε τα συμπτώματα της διαφραγματοκήλης ώστε να μη τα συγχέετε με τη χρόνια καούρα.

Επίμονη καούρα

Εάν αισθάνεστε μια ερεθιστική αίσθηση καψίματος στον οισοφάγο σας που συνοδεύεται από ρέψιμο και την αίσθηση ότι μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ίσως έχετε κήλη.

Ενοχλητική ναυτία

Μπορεί να νιώθετε ναυτία χωρίς λόγο και να χάσετε την όρεξή σας.

Υπερβολικό ρέψιμο

Ενώ το περιστασιακό ρέψιμο είναι φυσιολογικό, το υπερβολικό ρέψιμο και η δυσφορία στο στήθος, το λαιμό και την κοιλιακή χώρα μπορεί να οφείλονται στην κήλη.

Πόνος στο στήθος

Μπορεί να αισθανθείτε ένα πόνο στο στήθος σας, που έρχεται και φεύγει.

Δυσκολία στην κατάποση

Μερικές φορές στη διαφραγματοκήλη μπορεί να είναι δύσκολο να καταπιεί κανείς, αν έχει πιαστεί μεγάλο τμήμα του στομάχου στο διάφραγμα.

Εμετός

Μερικές φορές ο οισοφάγος σας μπορεί προσωρινά να μπλοκαριστεί, προκαλώντας τάση για εμετό ή ακόμα και εμετό. Αυτό μπορεί να είναι σοβαρή ή ήπια κατάσταση.

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας για να κάνετε εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα ζητήσει ακτίνες Χ με λήψη βαρίου. Επειδή τα όργανα που είναι γεμάτα με αέρα δεν μπορούν να απεικονιστούν με ακτίνες Χ θα χρησιμοποιηθεί ένα σκιαγραφικό υγρό που θα γεμίσει το χώρο που περιέχει αέρα ώστε να απεικονιστεί στην ακτινογραφία. Αυτή είναι η δουλειά που κάνει το βάριο. Θα πρέπει επομένως να πιείτε ένα διάλυμα που περιέχει βάριο για να μπορέσει ο γιατρός να δει καθαρά τι συμβαίνει στον οισοφάγο, το στομάχι και τα έντερα. Ο γιατρός μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει μια ενδοσκόπηση, μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός λεπτού σωλήνα κάτω από το λαιμό προς τον οισοφάγο και το στομάχι. Ο σωλήνας έχει μια μικροσκοπική κάμερα που θα εξετάσει το εσωτερικό αυτής της «διαδρομής, ψάχνοντας ενδείξεις – αποδείξεις για διαφραγματοκήλη.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ