Περνά Στρατοδικείο ο αλεξιπτωτιστής που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»

Ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο όταν κατά την διάρκεια πτώσης του με αλεξίπτωτο τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή».

Το βίντεο που είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 12 Μαρτίου του 2019 όχι ο ίδιος, αλλά ένας ιερέας, έγινε αμέσως viral με εκατοντάδες κοινοποιήσεις.

Τότε ξέσπασε σάλος, καθώς από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατάχθηκε έρευνα για «διακρίβωση παραβάσεων που αφορούν στην ασφάλεια ρίψεων«.

Η διεξαγωγή έρευνας όμως συνδέθηκε από πολλούς με αυτό καθαυτό το εμβατήριο που τραγούδησε ο αλεξιπτωτιστής, το «Μακεδονία ξακουστή», καθώς ένα μήνα πριν είχε επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το γεγονός ανάγκασε τότε το ΥΕΘΑ με ανακοίνωσή του να διευκρινίσει πως «Ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης, πήρε θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε, γράφοντας στις 15 Μαρτίου: «Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν… Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί» (δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του εδώ).

Φαίνεται πως η ώρα της όποιας «τιμωρίας» φτάνει, καθώς -όπως ανέφερε το flashnews.gr- ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης, που πλέον έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Στρατοδικείο Λάρισας, στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr στο κλητήριο αναφέρεται ότι δικάζεται για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

Η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί μπορεί να φτάσει ακόμα και τη φυλάκιση με αναστολή.

Πηγή: Με πληροφορίες από flashnews.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ