Μάλτα: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Μουσκάτ

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί άμεσα, ανέφεραν οι Times of Malta.

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλίζια δεν έχει ακόμη μπει στο αρχείο, αντιθέτως αναδύονται συνεχώς νεά στοιχεία που ρίχνουν φως στο μυστήριο πίσω από τον λόγο εξόντωσής της.

Σε ρεπορτάζ – βόμβα, το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου ύψους 150.000 ευρώ για την Γκαλίζια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ημέρα το καλοκαίρι του 2017 ο Βινς Μουσκάτ, ένας από τους τρεις κατηγορούμενους ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, άφησε τον φίλο του και έτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση Άλφρεντ Ντετζόρτζιο σε ένα πολύ γνωστό καφέ της Μάλτας.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άλφρεντ Ντετζόρτζιο επέστρεψε στο αυτοκίνητο για να ανακοινώσει στον Μουσκάτ (απλή συνωνυμία με τον πρωθυπουργό) ότι είχαν ένα συμβόλαιο: να σκοτώσουν την κορυφαία δημοσιογράφο του νησιού, τη Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίζια.

Το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου ανατινάχθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017 έξω από το σπίτι της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όπως γράφει το πρακτορείο, ο Μουσκάτ φέρεται ότι αποκάλυψε στην αστυνομία αυτές τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου τον Απρίλιο του 2018, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να κερδίσει χάρη.

Το Reuters αναφέρει πως λεπτομέρειες αυτής της ομολογίας είχαν περιέλθει σε γνώση του πριν από ένα χρόνο αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί μέχρι τώρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εν εξελίξει έρευνες.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ