Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η οικογένεια ζητά αποζημίωση-μαμούθ – Σε γενικές γραμμές είναι φυτό

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη ζητά αποζημίωση 2.796.000 ευρώ για το τροχαίο που έγινε τον Δεκέμβριο του 2018 και σύμφωνα με την αγωγή προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στον παρουσιαστή.

Στην αγωγή που συζητήθηκε στο δικαστήριο, η οικογένεια του παρουσιαστή ζητά χρηματική αποζημίωση από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία του, καθώς όπως αναφέρει «υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ. όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά φράσσοντας την πορεία της μοτοσικλέτας του ενάγοντος».

Στις συνολικά 16 σελίδες της αγωγής ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης περιγράφει πώς είναι η κατάστασή του σήμερα, δύο χρόνια μετά το σοκαριστικό τροχαίο.

«Σε γενικές γραμμές έχω γίνει φυτό. Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ. Έχω υποστεί μία μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή σύμφωνα με το STAR.

«Ζητώ να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στον α’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το συνολικό ποσό των 2.976.000 και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στην β’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία και την ιδιότητα της ως ασκούσας την γονική μέριμνα του ανηλίκου, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, το συνολικό ποσό των 108.000 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση», αναφέρει η οικογένεια Αγγελίδη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ