Θρίλερ στη Σαουδική Αραβία: Αγνοείται εδώ και οκτώ μήνες η πριγκίπισσα Μπασμά – Τα σενάρια για την τύχη της

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της πριγκίπισσας Μπασμά μπιντ Σάουντ μπιν Αμντουλαζίζ Αλ Σαούντ στη Σαουδική Αραβία.

Η πριγκίπισσα, μέλος της βασιλικής οικογένειας, η οποία έχει αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναμόρφωση των σωφρονιστικών καταστημάτων στη χώρα της, θεωρείται αγνοούμενη, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle πολλοί πιστεύουν ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ριάντ χωρίς κατηγορητήριο.

Πηγή κοντά στην πριγκίπισσα, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας, είπε στην DW ότι παρότι η οικογένειά της είχε επαφή με την πριγκίπισσα, η τελευταία δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά, καθώς οι επικοινωνίες της παρακολουθούνται.

Μαζί με την πριγκίπισσα βρίσκεται και η ενήλικη κόρη της, η οποία επίσης αγνοείται σε μια περίοδο που οι επικριτές του πρίγκιπα του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κάνουν λόγο για δολοφονίες, εξαφανίσεις, φυλακίσεις μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με την DW, η πριγκίπισσα κρατείται από τον Μάρτιο, με την υποψία ότι προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα με την κόρη της, καθώς σκόπευε να ταξιδέψει στην Ελβετία για ιατρικούς λόγους. Από τότε, οι Σαουδαραβικές Αρχές δεν απαντούν σε αιτήματα για πληροφορίες.

Η Μπασμά, σύμφωνα με έγγραφα, είχε τις διαπιστεύσεις να πετάξει από την Τζέντα στις 18 Δεκεμβρίου 2018, συνοδευόμενη από την κόρη της, για επείγουσα ιατρική παρακολούθηση, όπως ζητήθηκε από τον Ελβετό γιατρό της.

Ο δικηγόρος που κανόνισε τη μεταφορά της, Λέοναρντ Μπένετ, υποστήριξε ότι δεν της επετράπη να φύγει.

Δύο μήνες μετά το περιστατικό «χάθηκε από τα “ραντάρ”, κανένας δεν ήξερε πού βρισκόταν. Φοβηθήκαμε για το χειρότερο». Μετά από πολλές προσπάθειες, εμφανίστηκε, αλλά ακουγόταν σαν να ήταν όμηρος.

Ο λογαριασμός της πριγκίπισσας στο twitter έχει σιγήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ