Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα – Η κατάθεση της μητέρας του

Με τις καταθέσεις της μητέρας του Θανάση Λάμπρου και του αυτήκοου μάρτυρα συνεχίστηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, η δίκη για την υπόθεση της Κοιλάδας.

Πρώτη εξετάστηκε η μητέρα του άτυχου καπετάνιου η οποία παρά την εξαιρετικά βεβαρημένη υγεία της προσήλθε στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα επιβεβαίωσε όσα είχε υποστηρίξει και πρωτοδίκως ότι δηλαδή τα φάρμακα για τα οποία έκανε λόγο η υπεράσπιση, ήταν συνταγογραφημένα από το 2005 στο δικό της βιβλιάριο, ήταν για δικό της πρόβλημα υγείας και δεν τα έπαιρνε ο γιος της, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματ

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους συχνούς τσακωμούς του γιου της με την κατηγορουμένη και μάλιστα ανέφερε ότι σε έναν από αυτούς, τον είχε τραυματίσει στο χέρι με μαχαίρι.

Μετά την μητέρα του Θανάση Λάμπρου ακολούθησε η επανεξέταση του αυτήκοου μάρτυρα στον τόπο της δολοφονίας. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα είχε υποστηρίξει και πρωτοδικώς, ότι δηλαδή είχε ακούσει τις φωνές του Θανάση, μετά γυναικεία αναφιλητά και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

Η εξέταση του πραγματογνώμονα της οικογένειας και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του αστυνομικού με την μάνα και την αδελφή της κατηγορούμενης, δεν κατέστη εφικτό να γίνει σε αυτή την ακρόαση όπως ήταν προγραμματισμένο. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, που θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα η χήρα είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του καπετάνιου.

Οι ισχυρισμοί της χήρας για το έγκλημα

Η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. «Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες:

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Η 38χρονη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

 

anikolouli

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ