Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις στη νέα έφοδο της αστυνομίας – Αυτά είναι τα ευρήματα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου σε κτίριο επί της οδού Στουρνάρη 4, στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά την διάρκεια ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα δύο άτομα που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν, εντοπίστηκαν μέσα στο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί τις τελευταίες μέρες από τους συλληφθέντες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για την αποθήκευση και εκτόξευση αντικειμένων σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και ως χώρος απόκρυψης ατόμων που μετέχουν στις επιθέσεις αυτές.

Σημειώνεται, ότι στο ίδιο κτίριο της οδού Στουρνάρη, συνελήφθησαν χθες το βράδυ άλλα δύο άτομα.

Στις 06:30 το πρωί δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της αντιτρομοκρατικής παρουσία εισαγγελέα έφτασαν στα Εξάρχεια και κινήθηκαν στο κτίριο στην οδό Στουρνάρη 4, όπου είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση και την Κυριακή κατά τη διάρκεια των μέτρων για να την αποφυγή επεισοδίων.

Αναζητούσαν νέο ορμητήριο αντιεξουσιαστών

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία την Κυριακή είχαν γίνει δυο συλλήψεις και είχαν βρεθεί πολεμοφόδια στην ταράτσα, με τους συλληφθέντες να έχουν μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στην κατοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ερευνούν για έναν ακόμα χώρο όπου υπάρχουν «πολεμοφόδια». Μάλιστα στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί μπήκαν σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

«Καθαρές ταράτσες» στα Εξάρχεια ήταν το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εκφράστηκε με την τοποθέτηση ΜΑΤ και ΟΠΚΕ πριν από τους αντιεξουσιαστές σε καίρια σημεία και πολυκατοικίες, για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες εκδήλωσης επιθέσεων από τις ταράτσες τους.

Τα drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., από το πρωί της Κυριακής, πετούσαν πάνω από την περιοχή των Εξαρχείων, καταγράφοντας κοντινά πλάνα στις ταράτσες κτιρίων χωρίς να εντοπιστούν επικίνδυνα υλικά. Αστυνομικές πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτά είχαν αποθηκευτεί σε διαμερίσματα και δώματα κτιρίων.

Η επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών ήρθε λίγο μετά τις 17:00 χθες το απόγευμα όταν μία ομάδα έξι νεαρών, περνώντας μπροστά από μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, επιτέθηκε φραστικά εναντίον των αστυνομικών. Δευτερόλεπτα αργότερα διαπιστώθηκε ότι μπήκαν σε πολυκατοικία της συγκεκριμένης οδού στον αριθμό 3-5, με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ να περνούν στο εσωτερικό του κτιρίου και να φθάνουν έως την ταράτσα του.

Κρύφτηκαν

Οι νεαροί είχαν καταφύγει σε δώμα και όταν αντελήφθησαν την αστυνομική παρουσία έσπασαν το τζάμι και πέταξαν έξω πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη, κενά γυάλινα μπουκάλια, αντιασφυξιογόνο μάσκα, πέτρες και μάρμαρα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους έξι νεαρούς και τους μετέφεραν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Αντίστοιχη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν υλικά επιθέσεων και θα συγκεντρώνονταν ύποπτα άτομα. Από το συγκεκριμένο κτίριο έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζαν ότι και στο συγκεκριμένο κτίριο θα συγκεντρώνονταν άτομα προκειμένου να εκδηλώσουν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που ματαιώθηκε μετά τις συλλήψεις στο κτίριο της Σπυρίδωνος Τρικούπη. Λίγο αργότερα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή των Εξαρχείων χαλάρωσαν λίγο τον κλοιό στην πλατεία της περιοχής και επανέκαμψαν όταν συγκεντρώθηκαν σε αυτή περίπου 200 άτομα, τα οποία διαλύθηκαν στα στενά της περιοχής εκδηλώνοντας σποραδικές επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Δυνάμεις των ΜΑΤ, φέρεται να προέβησαν σε 20 συλλήψεις ατόμων, ενώ υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς νεαρών και αστυνομικές εισβολές στις εισόδους πολυκατοικιών και καταστημάτων. Συνολικά συνελήφθησαν 28 άτομα και προσήχθησαν 13.

Χαρακτηριστικά αστυνομικοί των ΜΑΤ ανέφεραν ότι φέτος ρίχθηκαν εναντίον τους δύο φωτοβολίδες και ούτε μία βόμβα μολότοφ!



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ