Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Συγκινημένος αλλά γεμάτος αγάπη από τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου που παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισής του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, απηύθυνε «λόγο καρδιάς, μια κατάθεση καρδιάς» ως «δημόσια εξομολόγηση», όπως ανέφερε στον επιβατήριο (ενθρονιστήριο) λόγο του.

«Ανοίξτε την καρδιά σας», προέτρεψε ο Σεβασμιότατος και συνέχισε, «σε αυτήν προσβλέπω, αυτήν επιποθώ, σε αυτήν θέλω να μιλήσω σήμερα. Σε αυτήν άλλωστε πρόκειται να ιερουργώ τον λόγον της αληθείας, το ευαγγέλιον της δικαιοσύνης, το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας…».

«Απευθύνω σήμερα και ένα ειδικό προσκλητήριο, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, στην ευλογημένη νεολαία μας, αλλά και σε κάθε ανήσυχο άνθρωπο που θέλει να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες του, τα τάλαντα του, τα χαρίσματα του, τον έστω και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του στο έργο της Εκκλησίας μας…», ήταν ένα από τα πολλά σημαντικά μηνύματα του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

«Έρχομαι για τους πτωχούς, τους αδύνατους , τους πονεμένους, τους θλιμμένους, τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου», πρόσθεσε σε άλλο σημείο του λόγου του, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο Ποιμενάρχης όλων των Φθιωτών.

www.real.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ