Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι θα επικαλεστούν οι κατηγορούμενοι

Με τα ίδια επιχειρήματα θα αποπειραθούν να περιορίσουν την ευθύνη τους οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, όταν θα βρεθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σε εννέα εβδομάδες.

Τόσο ο 19χρονος Αλβανός όσο και ο 21χρονος Έλληνας επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, πληροφορίες της Espresso αναφέρουν ότι και οι δύο υποστηρίζουν πως μήνες πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα είχαν επισκεφτεί ψυχίατρο στη Ρόδο και εκείνος τους είχε χορηγήσει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Μόνο που ο ιατρικός πραγματογνώμονας, ο οποίος ορίστηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ανακάλυψε ψάχνοντας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πως ο ένας εκ των δύο έλεγε ψέματα.

Οι δύο νεαροί επικαλούνται ακριβώς το ίδιο «μοτίβο», που περιλαμβάνει ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα κατά την παιδική ηλικία, έντονη επιθετικότητα κατά την εφηβεία και χρήση ναρκωτικών ουσιών, που τους οδήγησε σε ψυχωτικές διαταραχές. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψή τους είχαν ζητήσει και οι δύο να εξεταστούν από ψυχιάτρους, προσπαθώντας να «χτίσουν» το προφίλ των ψυχικά διαταραγμένων και ευελπιστώντας σε ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

«Θα προσπαθήσουν να επικαλεστούν οτιδήποτε» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας Γιάννης Τοπαλούδης, τονίζοντας πως οι κατηγορούμενοι θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά τερτίπια που μπορούν. «Εμείς τι τερτίπι να σκαρφιστούμε για να μπορέσουμε να ζωντανέψουμε ξανά την κόρη μας;» αναρωτήθηκε.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας ξέσπασε κατά των γονιών των κατηγορουμένων, που μόλις πριν από λίγες ημέρες ζήτησαν δημόσια συγγνώμη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά το έγκλημα: «Με μια συγγνώμη θα τους δώσουμε συγχώρεση αμαρτιών; Για όνομα του Θεού. Δολοφόνησε ο γιος τους το παιδί μου. Δεν θα το ξαναδώ, δεν θα το ξαναγγίξω, δεν θα ξαναγκαλιαστώ μαζί της, δεν θα μου πει τα όνειρά της» τόνισε η χαροκαμένη μητέρα και συνέχισε: «Έχει αδειάσει το σπίτι μου. Μας οδήγησαν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και ζητάνε συγγνώμη με τόσο μεγάλη ευκολία; Αν ο δικός μου γιος σκότωνε το δικό τους το κορίτσι, το βίαζε, το πετσόκοβε, το δολοφονούσε με τον πιο στυγνό τρόπο, θα ήταν αρκετή η συγγνώμη;».

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ