Έγκλημα στην Ιθάκη: Πλήρωσε την καλοσύνη του με τη ζωή του

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ιθάκης από το άγριο έγκλημα που έγινε στις 18 Νοεμβρίου όπου ένας 40χρονος πέθανε όταν ένας 54χρονος φέρεται να τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου.

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η αιτία του καυγά τους ήταν τι το θύμα ήθελε να πάρει μαζί του στην Αγγλία την 42χρονη εν διαστάσει σύζυγο του 54χρονου.

Δημοσίευμα του BBC δίνει το όνομα και τη φωτογραφία του 40χρονου Βρετανού που έπεσε θύμα δολοφονίας στην Ιθάκη ενώ μιλάει για πρώτη φορά και η οικογένεια του.

«Είχε ταξιδέψει στην Ιθάκη για να βοηθήσει μία καλή φίλη που βρισκόταν σε δυσκολία. Η καλοσύνη του οδήγησε στην επίθεση που του στοίχισε τη ζωή» λέει η οικογένεια του.

Την ίδια ώρα, αστυνομικός δήλωσε στο BBC ότι ο 54χρονος επισκέφτηκε το θύμα στο ξενοδοχείο που έμενε στο Βαθύ μία ημέρα πριν ο 40χρονος εντοπιστεί νεκρός.

Τι αναφέρει η 42χρονη γυναίκα

Αναφερόμενη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού, στο ξενοδοχείο, η 42χρονη φέρεται να είπε: «Όταν μπήκε μέσα, με έσπρωξε και άρπαξε το θύμα από το πουκάμισο. Τον σήκωσε από το κρεβάτι και του φώναζε “τι κάνεις με τη γυναίκα μου;”. Άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου έπεσε με την πρώτη κάτω και δεν ανταπέδωσε κανένα χτύπημα. Προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Εγώ φώναζα στον εν διαστάσει σύζυγο μου να σταματήσει. Εκείνος με έβρισε, με χαστούκισε και με έφτυσε. Μου είπε ότι θα μου πάρει την κόρη μου και δεν θα μου δώσει διαζύγιο. Μετά έφυγε…».

Στη συνέχεια, η ίδια υποστήριξε πως παρακίνησε το θύμα να πάει στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκε: «Μου είπε ότι είχε σπάσει η μύτη του, αλλά ήξερε τι έπρεπε να κάνει, αφού του είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Επέμενε να γυρίσω σπίτι κι έφυγα… Εκείνος μου τηλεφώνησε γύρω στις 17.00. Αφού μου είπε ότι αιφνιδιάστηκε από τα χτυπήματα του συζύγου μου γι’ αυτό και δεν αντέδρασε, αρνήθηκε πάλι να πάει στο νοσοκομείο».

Η 42χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι του έστειλε μηνύματα και επειδή εκείνος δεν απαντούσε, αποφάσισε να πάει στο ξενοδοχείο, μαζί με το παιδί της για να δει πώς είναι.

«Γύρω στις εννέα παρά έφτασα στο δωμάτιο και επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια για να μου ανοίξει την κλειδωμένη εξώπορτα. Άνοιξε και του δωματίου του. Όταν μπήκα μέσα τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Τον σκούντησα κι εκείνος αντέδρασε, αλλά δεν ξύπνησε. Δεν επέμεινα γιατί τον είδα ταλαιπωρημένο. Ανέπνεε, αλλά μύριζε αλκοόλ».

Την επόμενη ημέρα, ξαναπήγε στο ξενοδοχείο, όταν και διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ήταν πλέον νεκρός: «Όταν μπήκα μέσα, νόμιζα ότι κοιμάται. Τον σκούντηξα και είδα ότι ήταν κρύος. Φώναξα στη ρεσεψιόν για βοήθεια και μετά από 20 λεπτά, ήρθε γιατρός που διαπίστωσε τον θάνατο του».

 

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ