Άνδρας πέθανε … όταν τον έγλειψε ο σκύλος του

Ένας 63χρονος άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο, από πολλαπλή οργανική κατάρρευση, καθώς προσβλήθηκε από ένα εξαιρετικά σπάνιο βακτήριο, όταν τον έγλειψε ο σκύλος του.

Ο Γερμανός άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν άρχισε να έχει επίμονα συμπτώματα σαν γρίπης και κόκκινα σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι γιατροί έντρομοι διαπίστωσαν ότι ο άνδρας παρουσίαζε συμπτώματα σήψης και γάγγραινας και στα τέσσερα άκρα, καθώς και σοβαρές δυσλειτουργίες στα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.

Αιματολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν στον οργανισμό του άτυχου άνδρα το βακτήριο Capnocytophaga canimorsus που εντοπίζεται στο στόμα σκύλων και γατιών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μετάδοση του βακτηρίου στον άνθρωπο είναι σπάνια και συνήθως γίνεται με δάγκωμα, ωστόσο ο άτυχος άνδρας απλώς είχε λάβει γλείψιμο από τον σκύλο του, δηλαδή μια ακόμα πιο σπάνια μέθοδο μετάδοσης.

Οι γιατροί εικάζουν ότι το βακτήριο μεταδόθηκε στον άτυχο άνδρα όταν το σκυλί του έγλειψε κάποια ανοιχτή πληγή.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο είναι θανατηφόρο στο 25% των περιπτώσεων προσβολής και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με πρόβλημα στο ανοσοποιητικό σύστημα, άτομα χωρίς σπλήνα ή άτομα με πρόβλημα αλκοολισμού.

Οι γιατροί τονίζουν ότι η περίπτωση του άτυχου άνδρα είναι πολύ σπάνια και ότι το βακτήριο είναι μέρος της κανονικής χλωρίδας του στόματος των σκυλιών.

Πηγή: cnn.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ