Συμμαχία Ελλάδας-Κίνας κατά του παιδικού καρκίνου

Έναν ακόμα σύμμαχο στη μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου αποκτά από σήμερα η Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ” με την υπογραφή της Συμφωνίας Αδελφοποίησης με το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ” Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μαζί με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων “Η Αγία Σοφία” και “Π.&Α. Κυριακού” Μανώλη Παπασάββα, και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”, υποδέχτηκαν, σήμερα τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων Πεκίνου Ni Xin, τον γενικό διευθυντή του Beijing Administration of Traditional Chinese Medicine Tu Zhitao, καθώς και μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας.

«Αισθάνομαι πραγματικά βαθιά συγκίνηση που σήμερα πραγματοποιείται η αδελφοποίηση του νοσοκομείου μας με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Πεκίνου. Ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία στον κόσμο, με ηγετικό ρόλο διεθνώς στην ανάπτυξη της παιδιατρικής επιστήμης, που συνδυάζει την ιατρική φροντίδα, την έρευνα και την εκπαίδευση», ανέφερε η κ. Βαρδινογιάννη.

Τόνισε ότι σήμερα στην Ογκολογική Μονάδα, τρία στα τέσσερα παιδιά γίνονται τελείως καλά «και πλέον έχουμε βάλει στόχο τέσσερα στα τέσσερα παιδιά» και προσέθεσε: «Ένα στόχο που πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε και για αυτό αναβαθμίζουμε το νοσοκομείο μας σε “Κέντρο Αριστείας” μέσα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τη μετεκπαίδευση των γιατρών στο εξωτερικό. Στο ίδιο στοχεύουμε μέσα από την ανάπτυξη του ερευνητικού τομέα του Νοσοκομείου σε συνεργασία με μεγάλα ινστιτούτα όπως το Dana Farber του Πανεπιστημίου του Harvard και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών».

Η κ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων που ξεκίνησε το 2013, με σκοπό τη συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία από όλο τον κόσμο. «Όραμά μας είναι να ενώσουμε τους λαούς μέσα από την ιατρική για ένα κόσμο χωρίς σύνορα στην υγεία των παιδιών», είπε η πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ”. Μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί η αδελφοποίηση με νοσοκομεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σερβία, την Αίγυπτο, την Γεωργία, την Αλβανία και ακολουθούν και άλλα.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Παπασάββας μίλησε για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και το Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων με κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου: «Αυτό που ενώνει τα δύο Νοσοκομεία μας είναι η θέληση μας να βρούμε τις καλύτερες θεραπείες για να νικήσουμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών του “Προγράμματος Αδελφοποιήσεων” αναζητούμε καθετί καινοτόμο στην έρευνα για τον παιδικό καρκίνο».

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων του Πεκίνου Ni Xin τόνισε ότι η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας πραγματοποιείται με θέληση τής κινεζικής κυβέρνησης και έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που τις χωρίζει μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, αλλά τις ενώνει ο κοινός στόχος όσων κάνουμε για τα παιδιά μας. Ο Σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” έχει κάνει σπουδαία πράγματα, ενώ μεγάλη ιστορία 77 χρόνων έχει και το Νοσοκομείο μας. Με αυτήν τη συμφωνία από εδώ και πέρα θα έχουμε μια κοινή βάση για ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε σπουδαία δουλειά κατά του παιδικού καρκίνου, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο γενικός γιευθυντής του Beijing Administration of Traditional Chinese Medicine Tu Zhitao έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική συμφωνία: «Η σημερινή ημέρα και η σημερινή τελετή έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Έχουμε όλοι συγκινηθεί από τη δραστηριότητα και προσφορά της “ΕΛΠΙΔΑΣ”. Πιστεύω πως η συνεργασία θα βελτιώσει το επίπεδο προσφοράς στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε τιμητικές πλακέτες στους κυρίους Ni Xin και Tu Zhitao. Αμέσως μετά τοποθέτησαν την σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον “Χάρτη της Ειρήνης και της ΕΛΠΙΔΑΣ” του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”, ενώ τοποθετήθηκε και το αστέρι του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πεκίνου στον “Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ”.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ