Στην πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή ο Τσίπρας

Στην πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναμένεται να δώσει το παρών φέτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα κατέβει στην πορεία ύστερα από αρκετά χρόνια, αλλά αναμένεται να τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον γραμματέα της ΚΕ Πάνο Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιώντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου, προσδίδει στους εορτασμούς και στην συμμετοχή του σε αυτούς τον συμβολισμό της υπεράσπισης της Δημοκρατίας απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα και κυβερνήσες σε όλο τον κόσμο. Στην ανακοίνωσή του για την Επέτειο τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσία η επέτειος»

«Σαράντα έξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς και στη χώρα μας.

Ο φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής. Αστυνομικοί παραβιάζουν αναίτια το πανεπιστημιακό άσυλο,κακοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους. Την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας. Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία.

Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη».

www.topontiki.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ