Κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία – Συμφώνησαν Σάντσεθ με Podemos

Κυβέρνηση συνασπισμού σχηματίζεται στην Ισπανία μετά τη συμφωνία  Σάντσεθ με Podemos.

Την συμφωνία τους για Κυβέρνηση συνασπισμού ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας και ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ και ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Την προκαταρκτική συμφωνία επιβεβαίωσε  στο Ρόιτερ υψηλόβαθμη πηγή στο PSOE, ενώ την ίδια πληροφορία έκανε γνωστή και βουλευτής των Unidas Podemos.

Το PSOE ανέφερε επίσης σε δήλωσή του πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής των Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας συναντήθηκαν στις 13:45 (τοπική ώρα, 14:45 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να μιλήσουν στους δημοσιογράφους όταν ολοκληρωθεί η συνάντησή τους.

Ο βουλευτής των Unidas Podemos Αλμπέρτο Γκαρθόν δήλωσε κι αυτός πως επιτεύχθηκε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές. «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής», έγραψε στο Twitter.

Η εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε κι αυτή πως επιτεύχθηκε προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία επικεντρώνεται στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία.

Ωστόσο ο συνδυασμός των 120 εδρών που κέρδισαν οι Σοσιαλιστές και των 35 των Unidas Podemos δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στην 350μελή βουλή και θα χρειαστεί να βρουν και άλλους συμμάχους.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ