Δραπέτευσαν ένα εκατομμύριο μυρμήγκια κανίβαλοι. Σε πανικό οι επιστήμονες

Όταν επιστημονική ομάδα που παρακολουθούσε μια αποικία μυρμηγκιών-κανιβάλων διαπίστωσε ότι τα έντομα δραπέτευσαν από ένα εγκαταλελειμένο πυρηνικό καταφύγιο και ουδείς γνωρίζει πού πήγαν.

Η αποικία εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2013 και οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μυρμήγκια δεν είχαν βασίλισσα, άρα δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν, και τρέφονταν μόνο με τα πτώματα άλλων νεκρών μυρμηγκιών.

Το 2016 η επιστημονική ομάδα επέστρεψε στο σημείο και διαπίστωσε έκπληκτη ότι η αποικία ήταν ακόμα εκεί και είχε αυξηθεί φθάνοντας περίπου το ένα εκατομμύριο μυρμήγκια, χωρίς να είναι εμφανές πώς αυξήθηκαν.

Έτσι, οι επιστήμονες έστησαν σύστημα παρακολούθησης των εντόμων και -λάθος…- εγκατέστησε και τρόπο εξόδου των μυρμηγκιών από το καταφύγιο, και ένα χρόνο αργότερα επέστρεψαν και αντίκρυσαν ένα αλλόκοτο θέαμα.

Η αποικία είχε εξαφανιστεί και τα πτώματα των μυρμηγκιών που είχαν απομείνει είχαν σημάδια από δαγκωματιές, κάτι που έκανε τους επιστήμονες να πιστέψουν ότι στην αποικία εμφανίστηκαν φαινόμενα κανιβαλισμού.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πού έχει μετακομίσει η αποικία, ούτε πώς κατάφερε να αυξηθεί χωρίς βασίλισσα.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ