Διαδήλωση φοιτητών το απόγευμα για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ – Τραυματισμοί και προσαγωγές

Σε διαδήλωση στις 18:00 στα Προπύλαια καλούν οι φοιτητές για τα όσα έλαβαν χώρα το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ.

«Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει σήμερα τις ορέξεις της μέσω των ΜΑΤ, ο μαχόμενος κόσμος των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών συλλογικοτήτων, της ανατρεπτικής αριστεράς και του κινήματος κατάφερε να εκδιώξει τις δυνάμεις καταστολής και μαζί με τους φοιτητές που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ να πραγματοποιήσει μαζικότατη πορεία στους δρόμους της Αθήνας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα στην κινητοποίηση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «ενόψει της 17ης Νοέμβρη, θα τους δείξουμε ότι όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά ότι μπορούμε να διώξουμε και αυτούς και τις πολιτικές τους. Η ΝΔ και οι υπουργοί της θα τα βρουν σκούρα. Όσο για τους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να καπηλευτούν τη σημερινή προσπάθεια των φοιτητών, να ξέρουν ότι δεν πρόκειται το φοιτητικό κίνημα να δεχτεί οποιονδήποτε έχει εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές και έχει σηκώσει χέρι στο παρελθόν πάνω του!»

Το χρονικό των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ

Το πρωί της Δευτέρας φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την αναστολή λειτουργίας του οποίου για μία εβδομάδα (11-17 Νοεμβρίου) είχε αποφασίσει το βράδυ της Κυριακής η σύγκλητος του ιδρύματος.

Κατά την προσπάθειά τους αυτή δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα αφενός των τραυματισμό φοιτητών (ένας στο κεφάλι, ένας στο χέρι, πέντε με αναπνευστικά προβλήματα λόγω χημικών), αφετέρου των εγκλωβισμό περίπου 200 ατόμων στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ όπου και περικυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. 

Η κατάσταση για αρκετή ώρα παρέμεινε έκρυθμη, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται και σε συγκεντρωμένους έξω από το Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων σε συνδικαλιστές, δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και σε δημοσιογράφους.

Μετά από αρκετή ώρα και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων τα ΜΑΤ αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι φοιτητές, που με διαδήλωση κατευθύνθηκαν στο Πολυτεχνείο όπου και πραγματοποίησαν συνέλευση.

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ – Έξι φοιτητές τραυματίες

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ