Αμαλιάδα: Λύνει τη σιωπή του ο 15χρονος που μαχαιρώθηκε από τον συμμαθητή του – «Γι’ αυτό μου επιτέθηκε». Βίντεο

Ο 15χρονος λύνει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο του. Τα λόγια και οι σκέψεις του προβληματίζουν. Τι συνέβη εκείνο το πρωινό μέσα στο ΓΕΛ Αμαλιάδας. Οι άγνωστοι διάλογοι δράστη και θύματος το τελευταίο διάστημα. Το επεισόδιο που προηγήθηκε. Η μητέρα του δείχνει στη μπλούζα που φορούσε τα σκισίματα που έχουν μείνει.

Δύο 24ωρα μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο του, στην Αμαλιάδα, από συμμαθητή του, ο 15χρονος μιλάει στην εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Περιγράφει τα όσα έγιναν σε εκείνο το διάλειμμα αλλά και τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ του ίδιου και του 16χρονου δράστη. Πως έφτασαν τα πράγματα στα άκρα, μετά από αλλεπάλληλες απειλές.

“Ήμουν με την παρέα μου στο προαύλιο του σχολείου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Κάποιοι που τον έβλεπαν να έρχεται μου είπαν “πρόσεχε”. Τότε εγώ γύρισα το κεφάλι μου αριστερά και τον είδα να προσπαθεί να με μαχαιρώσει στο πρόσωπο. Σήκωσα το χέρι μου και με βρήκε κάτω από τον αγκώνα. Μετά μου έριξε μία στην πλάτη και έφυγε” είπε αρχικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. “Το είχε κάνει πριν από λίγο διάστημα σε παιδί και έξω από το σχολείο”.

Όσον αφορά στα αίτια της αιματηρής επίθεσης, ο ανήλικος μαθητής που τραυματίστηκε είπε: “Πιο παλιά, η παρέα του ήθελε να με βάλει στη δική τους ομάδα. Μιλάμε για αθλητική ομάδα. Εγώ δεν ήθελα να μπω και από τότε άρχισε να με απειλεί ότι θα με μαχαιρώσει. Μου είχε πετάξει και ένα ξύλο χωρίς ευτυχώς να με πετύχει.”

“Είχε έρθει μια φορά στο σχολείο και μου είπε ότι θα μου επιτεθεί γιατί εγώ πείραξα ένα παιδί. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Του ζήτησα να μιλήσουμε ήρεμα αλλά εκείνος δεν είχε τέτοιο σκοπό”.

Ο 15χρονος τονίζει πως δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για τις απειλές που δεχόταν, επειδή πίστευε πως οι καθηγητές και ο διευθυντής δεν θα έκαναν τίποτα.

Λίγο νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, είχε μιλήσει η μητέρα του 15χρονου. Στα χέρια της κρατούσε τη μπλούζα που φορούσε το παιδί της, τη μέρα της επίθεσης.

Σε αυτή φαίνονται τα σκισίματα από τις μαχαιριές. Η ίδια περιέγραψε τα όσα έζησε από τη δική της οπτική γωνία…

Ζητάει συγγνώμη ο δράστης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη Γιάννης Χαλδής μετέφερε από την πλευρά του εντολέα στο newsit.gr μια ταπεινή όπως είπε, συγγνώμη. «Ο πελάτης μου μου ζήτησε να μεταφέρω μια ταπεινή συγνώμη εκ μέρους του προς το θύμα, προς τους γονείς του θύματος, προς την μικρή κοινωνία για την απαράδεχτη συμπεριφορά του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι σύμφωνα με την κατάθεση του εντολέα του, οι δύο μαθητές είχαν οπαδικές διαφορές. «Υπήρξε λογομαχία, το θύμα επιτέθηκε στον θύτη και ο θύτης αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, έβγαλε από το μπουφάν του ένα ανοιχτήρι που ανοίγουμε τα αναψυκτικά. Δεν ήθελε να τον χτυπήσει, ήθελε να τον φοβίσει αλλά η ζημιά έγινε» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλδή το όπλο δεν ήταν μαχαίρι καθώς σε τέτοια περίπτωση το τραύμα θα ήταν βαθύ. Τέλος ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε ότι οι γονείς των παιδιών έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα, με τον πατέρα του δράστη να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ