Άνοιξε ο δρόμος για το ταξίδι του Παναγιώτη-Ραφαήλ στην Βοστόνη

Εδώ και αρκετό καιρό η ιστορία του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τον κόσμο. Η μάχη που δίνει το μικρό αγγελούδι και η οικογένεια του να κρατηθεί στην ζωή και να μπορέσει να ταξιδέψει στην Βοστόνη για νοσηλεία ξεσήκωσε κύματα αγάπης από απλούς ανθρώπους, που όλοι ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό. Εκδηλώσεις, συναυλίες, ειδικοί αθλητικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, κουμπαράδες στήθηκαν σε διάφορες πόλεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να καλυφθεί το υπέρογκο ποσό, που απαιτείται για την μετάβαση του μικρού στο εξωτερικό, την νοσηλεία και την αγορά του φαρμάκου που είναι πολύ ακριβό.

Πλέον ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, αφού, όπως όλα δείχνουν, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που τον εμπόδιζαν να ταξιδέψει στην Βοστόνη. Ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας επικοινώνησε με την αμερικανική θυγατρική εταιρεία της Novartis που παρασκευάζει το ενέσιμο φάρμακο στις ΗΠΑ και οι συζητήσεις είχαν θετική έκβαση, αφού  επιτεύχθηκε σημαντική μείωση της δαπάνης για τη θεραπεία του μικρού.

Ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ δήλωσε  ότι “Το Υπουργείο Υγείας βοήθησε ερχόμενο  σε συνεννόηση – διαπραγμάτευση η οποία και συνεχίζεται με την εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη, βοηθά στην διαπραγμάτευση με την κλινική της Βοστώνης όσον αφορά την μείωση της νοσηλευτικής δαπάνης και  διευκόλυνε τα διαδικαστικά προβλήματα που βεβαίως υπάρχουν και αντιμετωπίζονται.”

Το τεράστιο κύμα αγάπης και συσπείρωσης των πολιτών , που αγκάλιασαν τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ σαν να ήταν το δικό τους παιδί έκανε το θαύμα του και ώθησε την Πολιτεία να επιμείνει στο ζήτημα αυτό με τις θετικές αυτές εξελίξεις. Απλοί άνθρωποι, Σύλλογοι, ομάδες, όλοι τους  μήνες τώρα στήριξαν τον μικρό Παναγιώτη και την οικογένειά του απαιτώντας να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα και τελικά το πέτυχαν.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, πέραν του ποσού που έχει συγκεντρωθεί από τις προσφορές του κόσμου και που είναι σημαντικό, υπήρξαν και χρηματοδότες με μεγάλα ποσά, τα ονόματα των οποίων παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, αφού και ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δεν τα γνωρίζει.  Έτσι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι αρκετό για να καλύψει τη συνολική δαπάνη μετακίνησης, νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής όσο και αποθεραπείας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.

«Τα καταφέραμε», ήταν η συγκινητική κραυγή που έβγαλε ο Γιώργος Γλωσσιώτης,  Mια κραυγή με ανάμεικτα συναισθήματα, νίκης, συγκίνησης, ευτυχίας και κυρίως ελπίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ