Σε φούρνους και πυρέξ έκρυβαν την κοκαΐνη οι διακινητές. Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών

Η αξία των ναρκωτικών ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης αξίας 5 εκατ. ευρώ και 828.000 ευρώ κατέσχεσε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών σε επιχείρηση σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη.

Ειδικότερα, σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής που λειτουργούσε ως αποκλειστικός αποθηκευτικός χώρος, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη, καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ,

δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

δύο ζυγαριές ακριβείας,

δύο θερμοσυγκολλητές,

τρεις φορητοί ασύρματοι,

τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού,

συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,

συσκευή αναπαραγωγής ήχου,

δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

δύο ταινίες περιτυλίγματος,

πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και

κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός, ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter video που δείχνει τις έρευνες των αστυνομικών σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι, όπου βρήκαν την κοκαΐνη μέσα σε pyrex που βρίσκονταν στο φούρνο αλλά και σε δοχεία με άμμο!

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA των ΗΠΑ.

«Γίνεται δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια» έγραψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ