Σε επιφυλακή η Ελληνική Αστυνομία για τους τζιχαντιστές από τη Συρία

Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι υπήρξε μυστική μεταφορά 195 μελών του ISIS σε άγνωστη τοποθεσία στην Τουρκία

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία για τους τζιχαντιστές από το συριακό μέτωπο. Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που τζιχαντιστές στη δίνη του πολέμου που μόλις είχε ξεσπάσει, δραπέτευσαν από φυλακές στη Βόρεια Συρία.

Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς ενδέχεται, κάποιοι επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την πύλη

«Προσπαθούν να έρθουν στην Ευρώπη με διάφορους τρόπους. Ένας από τους κυριότερους είναι και μέσω Ελλάδος, γι αυτό και οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή», είπε στον ΣΚΑΪ ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης

Ήδη έχουν ταξιδέψει στα νησιά ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί θα κάνουν ελέγχους αποτυπωμάτων των προσφύγων αλλά και των στοιχείων. Παράλληλα αστυνομικοί της Europol θα εγκατασταθούν από την 1η Νοεμβρίου στον Έβρο για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική έχουν στήσει ένα τεράστιο δίχτυ ασφαλείας στα ελληνικά νησιά προκειμένου να βρουν τζιχαντιστές, οι οποίοι ενδεχομένως να φτάσουν στην Ελλάδα και να προσπαθήσουν να περάσουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος τους είναι να γίνουν άμεσα συλλήψεις.

Ηγέτης των Κούρδων μαχητών, ανακοίνωσε χθες την επανάληψη των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών με τον συνασπισμό, του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.

«Ξαναρχίσαμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των πυρήνων του Ισλαμικού κράτους στην Ντέιρ Έζορ, οι δυνάμεις μας εργάζονται μαζί με εκείνες του συνασπισμού», είπε ο επικεφαλής των συριακών δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής τα στελέχη του Κλάδου Αλλοδαπών προχώρησαν σε επικαιροποίηση των δεικτών επικινδυνότητας που λαμβάνονται υπόψη κατά την υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet αναφέρει ότι υπήρξε μυστική μεταφορά 195 μελών του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τις οικογένειες τους σε άγνωστη τοποθεσία στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, θα συνεχιστούν αυτές οι μεταφορές.

Πηγή: newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ