Πώς μπορείτε να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εάν πάσχετε από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις, πρόβλημα πήξης του αίματος και πληγές που δεν επουλώνονται.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ένας εύκολος τρόπος  είναι να μείνετε σε φόρμα και υγιείς. Η τακτική άσκηση δεν βοηθά μόνο να χαμηλώσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αλλά και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Μένοντας ενεργοί και με τακτική άσκηση βελτιώνετε και τα θέματα της αρτηριακής πίεσης. Η άσκηση βοηθά επίσης στον έλεγχο του βάρους του σώματος και ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Αυτή η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι μια εξαντλητική προπόνηση. Τριάντα λεπτά άσκησης την ημέρα, ακόμα και περπάτημα, θα βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Κάθε επιπλέον άσκηση, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης σε ένα γυμναστήριο, θα πρέπει να συζητηθεί με έναν γιατρό πρώτα, εάν έχετε μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το φαγητό που τρώτε παίζει επίσης ρόλο. Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη τρόφιμα που πέπτονται πιο αργά από τον οργανισμό είναι μια καλύτερη επιλογή. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος εύκολα και γρήγορα, αναγκάζοντας το πάγκρεας να εργαστεί σκληρότερα για να παράγει ινσουλίνη.

Τα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν να πέσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, περιλαμβάνουν φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες, πλιγούρι βρώμης, φιστίκια, φασόλια και αρακά. Υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφές είναι οι πατάτες, το ρύζι και το λευκό ψωμί. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι πατάτες και το λευκό ψωμί μετατρέπονται εξαιρετικά γρήγορα από το σώμα σε γλυκόζη. Στην πραγματικότητα, αυτές μετατρέπονται πιο γρήγορα από ό,τι οι καραμέλες.

Πρέπει πάντα να αποφεύγετε το fast food. Η περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη στα περισσότερα fast foods είναι εξαιρετικά υψηλή. Πάντα να ψάχνετε για μια πιο υγιεινή επιλογή. Μεγάλο μέρος της συσκευασίας των τροφίμων περιέχει πληροφορίες για την περιεκτικότητα ζάχαρης του τροφίμου. Τα περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα, ακόμη και fast food έχουν ειδικές διαιτητικές επιλογές, όπως σαλάτες ή πιάτα με ψάρι.

Η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού είναι ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίνοντας τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, θα καθαρίσετε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, θα το βοηθήσετε να χάσει βάρος και θα κρατήσετε το δέρμα σας υγιές. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, εξίσου αποτελεσματικά. To ginseng μετά από τα γεύματα έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Άλλα χρήσιμες βότανα περιλαμβάνουν την κανέλα σε σκόνη και το εκχύλισμα γλυκόριζας.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ