Ποιος ήταν ο Μαυρίκος – Η τραγική κατάληξη της οικογένειας του

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου και ο αδερφός του βρήκαν τραγικό θάνατο όταν έπεσαν με το ΙΧ όχημά τους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνα

 Το ΙΧ εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα σε βάθος 32 μέτρων.

 Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη”  είχε χάσει κι αυτός τη ζωή του με τραγικό τρόπο, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, έπιασε φωτιά ενώ κινείτο στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.    

Ο Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της “Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ”, ενώ έφτασε να εκδίδει τις εφημερίδες “Ακρόπολις”, “24 ώρες”, “Μεσημβρινή”, “Ελληνικός Βορράς”, “Αθλητική Ημέρα” και “Επικαιρότητα”.

Το όνομά του ενεπλάκη στην γνωστή υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας αποκαλύφθηκαν στοιχεία για το πώς εξασφάλιζε την κρατική διαφήμιση.

Στη… φάκα που έστησαν οι Αρ­χές έπεσαν ο εκδότης της εφη­μερίδας «Ακρόπολις» και άλλων ιστορικών τίτλων εφημερίδων, ιδιοκτήτης site και διατελέσαντας αντιπρόεδρος του Ψυχιατρείου Αθήνας Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και δύο δημοσιογράφοι, ο Παναγιώτης Μουσσάς, ο οποίος έχει εργαστεί στην τηλεόραση αλλά και ως υπεύθυνος σε γραφεία Τύπου, και ο Χρήστος Φράγκος, ο οποίος αρθρογραφούσε σε οικο­νομικό site, ενώ είναι ο συγγραφέ­ας του… viral άρθρου περί συνω­μοσίας Google κατά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνταν ότι εκβίαζαν Οργα­νισμούς του Δημοσίου, επιχει­ρήσεις και τράπεζες, απειλώντας στελέχη τους ότι σε περίπτωση που δεν τους έδιναν διαφήμιση, θα τους δυσφημούσαν μέσω των ΜΜΕ που διαχειρίζονταν ή είχαν πρόσβαση.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ξήλωμα της… «τριπλέτας» ξεκί­νησε μετά τη σχετική καταγγελία που έκανε στις αστυνομικές αρ­χές η υπεύθυνη του Γραφείου Τύ­που της ΕΥΔΑΠ, δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου, η οποία μετά από συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές πήγαινε στα ραντεβού που τις έδιναν οι δημοσιογράφοι του κυκλώματος σε καφετέριες κατα­γράφοντας τα «πάντα όλα», ενώ αστυνομικοί βιντεοσκοπούσαν τις συναντήσεις.

Σε καφετέρια

Με βάση το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, όλα άρχισαν στις 11 Φεβρουαρίου, οταν η Α.Κ. (υπεύ­θυνη Γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φεβρουαρίου συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά, ο οποίος «απαίτησε από εκεί­νη να δώσει χρήματα στον εκδό­τη και διευθυντή της εφημερίδας “https://www.madata.gr/”Ακρόπολη”https://www.madata.gr/” Παν. Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ», απειλώντας την ως εξής: «Πρόσεχε. Ξέρουν στη Ν.Δ… Θα γίνεις θύμα bullying». Αργότε­ρα τους συνάντησε και ο δημοσιο­γράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous10.gr, και μαζί της πρότειναν να συνερ­γαστούν στον τομέα της διαφή­μισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα πάντα με το δι­αβιβαστικό της Αστυνομίας, σε δεύτερη συνάντησή τους, λίγες ημέρες αργότερα, ο Π. Μουσσάς την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη Ν.Δ. σε διά­φορους μιντιακούς κύκλους. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέ­φωνά της και απείλησε το παιδί της λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία, όπως κατέθεσε η ίδια, και απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στον Μαυρίκο προκειμένου να μη γράφει αρ­νητικά σχόλια στην «Ακρόπολη». Και κάπως έτσι άρχισε το νήμα να ξηλώνεται, φτάνοντας στις τρεις γνωστές συλλήψεις μέχρι στιγ­μής…

Διορισμένος

Ως «εξαιρετικά σοβαρή» χαρα­κτήρισε η τότε κυβερνητική εκπρόσω­πος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη δι­άρκεια του briefing, την υπόθεση των εκβιασμών που σχετίζεται με κρατική διαφήμιση. «Ένας εξάλ­λου εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυ­βερνητικούς αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ φέρεται να είναι διορισμένους σε κυβερ­νητικές θέσεις και πολιτικά γρα­φεία και στελεχών της Ν.Δ.», δή­λωσε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευ­ση να «δώσει διευκρινίσεις σχετι­κά με το ζήτημα, όπως πολιτικά και ηθικά απαιτείται». Σημείωσε, μάλιστα, ότι αποτελεί αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή να μπει μια τάξη και να τεθούν κανόνες δι­αφάνειας στην κατανομή κονδυλίων για τη διαφήμιση Οργανισμών του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο διαδίκτυο.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ