Πιλότοι μήνυσαν την Boeing για το σκάνδαλο με τα 737 ΜΑΧ

Το σωματείο των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines προχώρησε σε αγωγή σε βάρος της Boeing από την οποία ζητά επανόρθωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ζημιά που υπέστησαν από την υποχρεωτική ακινητοποίηση των 737 ΜΑΧ μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα για τα οποία ενοχοποιείται ηλεκτρονικό σύστημα των αεροσκαφών.

Στην αγωγή σε βάρος της Boeing, το σωματείο των πιλότων ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραπλάνησε εσκεμμένα τους κυβερνήτες των 737 ΜΑΧ σχετικά με την πτητική τους ασφάλεια, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη ακινητοποίηση των αεροσκαφών οδήγησε σε ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, μειώνοντας τις ευκαιρίες των πιλότων για εργασία και οδηγώντας σε απώλεια εισοδήματος ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

«Η Boeing οφείλει να φροντίσει ώστε τα 737 ΜΑΧ να επιστρέψουν με ασφάλεια στις πτήσεις, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί. […] Οι πιλότοι μας δεν πρέπει να υπόκεινται σε σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη οικονομική ζημιά, λόγω της αμέλειας της Boeing», είπε εκπρόσωπος τους σωματείου, ενώ η εταιρεία εξέφρασε το σεβασμό της για τους πιλότους της Southwest Airlines, αλλά ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αβάσιμη την αγωγή.

Σημειώνεται ότι η Southwest Airlines υπέστη τεράστια ζημιά από την υποχρεωτική ακινητοποίηση των 737 ΜΑΧ, καθώς είχε το μεγαλύτερο στόλο των συγκεκριμένων αεροσκαφών και εκτιμάται ότι λόγω της υποχρεωτικής ακινησίας έχει υποχρεωθεί να ακυρώσε περισσότερες από 30.000 πτήσεις.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ