Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ πήραν από τους Κούρδους τους εκτελεστές του ISIS

Στα χέρια του αμερικανικού στρατού είναι δύο από τους εκτελεστές των ζτιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλιζαν ομήρους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι διαβόητοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί με το παρατσούκλι «Beatles», επειδή μιλούσαν αγγλικά με Βρετανική προφορά, κρατούνταν από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό μετά την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων, όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Στην περίπτωση που η Τουρκία χάσει τον έλεγχο (των τζιχαντιστών μαχητών που κρατούνται από τους Κούρδους στη Συρία) οι ΗΠΑ έχουν ήδη απομακρύνει από τη χώρα και έχουν μεταφέρει σε ασφαλές μέρος, υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατού, δύο μαχητές του ΙΚ, γνωστούς ως “Beetles” (sic), οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε αποκεφαλισμούς στη Συρία», έγραψε ο Τραμπ. «Είναι οι χειρότεροι των χειρότερων!», πρόσθεσε.

Οι δύο τζιχαντιστές, σύμφωνα με την Washington Post και το CNN, είναι ο Αλεξάντα Έιμον Κότεϊ και ο ελ Σάφι αλ Σέιχ, μέλη μιας τετράδας στην οποία οι όμηροί τους είχαν δώσει το παρωνύμιο οι Μπιτλς εξαιτίας της αγγλικής τους προφοράς. Οι τέσσερις αυτοί τζιχαντιστές είχαν απαγάγει, βασανίσει και αποκεφαλίσει κάποιους κρατούμενους, ανάμεσά τους τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2014.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ