Μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα – Σοκαρισμένος ο 3χρονος που "ξέχασαν" στο σχολικό λεωφορείο

Τσίριζα και ζητούσα να βρουν το παιδί μου”, δηλώνει η μητέρα του 3χρονου αγοριού στο newsit.gr “Δεν επικοινώνησαν μαζί μας από το σχολείο, ούτε από απλό ενδιαφέρον” καταγγέλλει ο παππούς του παιδιού.

Σοκαρισμένο το τρίχρονο αγοράκι που παρέμεινε πάνω από τρεις ώρες μέσα στο λεωφορείο. Τι συνέβη και ξεχάστηκε το παιδί μέσα στο λεωφορείο.

Απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ιδιωτικό σχολείο της Παλλήνης όταν ένα αγοράκι ξεχάστηκε για περισσότερο από τρεις ώρες μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο, προκαλώντας πανικό στην μητέρα και στο οικογενειακό περιβάλλον του 3χρονου αγοριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το σχολικό έφτασε εκεί και τα παιδιά παρέλαβε δεύτερο λεωφορείο το οποίο τα μετέφερε από την είσοδο του σχολείου στο κτίριο όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός. Εκεί ξεχάστηκε το τρίχρονο αγόρι. Η απουσία έγινε αντιληπτή περίπου τρεις ώρες μετά. Ήταν τότε που οι υπεύθυνοι κάλεσαν τη μητέρα να τη ρωτήσουν αν ο γιος της είναι άρρωστος. Αφού τους πληροφόρησε σοκαρισμένη ότι το παιδί μπήκε κανονικά στο σχολικό του, κατάφεραν να το εντοπίσουν μέσα στο λεωφορείο.

“Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος“

Μιλώντας στο newsit.gr ο παππούς το τρίχρονου ανέφερε: «στις 7:30 ήρθε το σχολικό και πήρε τα παιδιά. Εμείς γνωρίζαμε ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο και θα τα παραλαμβάναμε το απόγευμα. Περίπου στις 11:00 μας παίρνουν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν γιατί δεν πήγε το ένα από τα δύο παιδιά. Μείναμε κάγκελο. Τρελαθήκαμε. Μας είπαν ότι θα κάνουν επανακαταμέτρηση των παιδιών μήπως έγινε κάποιο λάθος. Παίρναμε πίσω να μάθουμε τι έχει συμβεί, αλλά επί περίπου 20 λεπτά δεν απαντούσε κανείς. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να πάμε στο σχολείο και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία ότι αγνοείται ένα παιδί τριών ετών. Λίγο πριν φτάσουμε στο σχολείο μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί το παιδί βρέθηκε. Μας πληροφόρησαν ότι το είχαν ξεχάσει στο λεωφορείο. Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος. Έχουμε δει παιδιά να πεθαίνουν έτσι».

«Δεν επικοινώνησαν μαζί μας από το σχολείο»

Σύμφωνα με τον παππού του αγοριού, το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση αλλά επί περίπου τρεις ώρες δεν μιλούσε. «Το πήγαμε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και βγήκαμε πριν από λίγο. Ήρθε τέλος πάντων η Αστυνομία στο σχολείο, συνέλαβαν τους υπεύθυνους, τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, τον οδηγό και τη συνοδό. Σήμερα ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή το πρωί. Απ’ ό,τι βλέπω όμως θα δικαστεί μόνο ο οδηγός και η συνοδός. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα δικαστούν οι υπεύθυνοι του σχολείου. Εμείς μ’ εκείνους έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, όχι με τον οδηγό. Εκείνοι κοιμήθηκαν ήσυχα χθες το βράδυ. Εμείς δεν έχουμε κοιμηθεί ακόμη. Δεν έχουμε εν τω μεταξύ κανένα νέο από το σχολείο. Δεν προσπάθησαν καν να επικοινωνήσουν μαζί μας, έστω από απλό ενδιαφέρον. Αν είχαμε καθυστερήσει τα δίδακτρα, θα μας είχαν κάνει δέκα τηλέφωνα. Δεν υπάρχει ασφάλεια για κανέναν» ανέφερε ο ίδιος στο newsit.gr.

«Τσίριζα και ζητούσα να βρουν το παιδί μου»

Στο newsit.gr μίλησε και η μητέρα του τρίχρονου. «Με πήραν από το σχολείο να με ρωτήσουν αν το παιδί είναι άρρωστο και γι’ αυτό δεν βρίσκεται στην τάξη του. Άρχισα να τσιρίζω και να τους λέω βρείτε το παιδί μου, που έχετε πάει το παιδί μου». Όπως είπε η μητέρα στο newsit.gr της έκλεισαν το τηλέφωνο προκειμένου να ψάξουν. Επί 15 λεπτά και βρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, προσπαθούσα να εντοπίσει στο τηλέφωνο είτε κάποιον υπεύθυνο είτε την συνοδό του παιδιού. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να ηρεμήσω. Με ενημέρωσαν ότι το παιδί είναι στο σχολικό και τον είχαν ξεχάσει εκεί». Όπως αποκάλυψε η μητέρα του αγοριού, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι πιθανόν από το σοκ που υπέστη είχε ανεβασμένο ζάχαρο, ενώ την Παρασκευή πρόκειται να δει και παιδοψυχολόγο. «Μου είπε ο μικρός, μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα» πρόσθεσε η μητέρα.

 

Το newsit.gr έχει επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή με τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο πήγαινε το αγόρι, ζητώντας ένα επίσημο σχόλιο για το σοβαρό περιστατικό. Μέχρι τη συγγραφή του παρόντος δεν είχαμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ