Μάνη: Αρνείται τις κατηγορίες ο παπάς – "Δείχνει" και συγγενή της για κακοποίηση η ανήλικη

Πότε θα κληθεί σε απολογία το δεύτερο άτομο που φέρεται να κακοποιούσε τη μικρή. Αρνείται τα πάντα ο κατηγορούμενος ιερέας. Ο παπάς είχε την επιμέλεια και των 6 παιδιών του. Το χρονικό της φρίκης στην Ανατολική Μάνη και ο ρόλος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση βιασμού μιας δωδεκάχρονης από τον ιερέα σύντροφο της μητέρας της. Το κορίτσι είναι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σε σχετικά καλή κατάσταση και ζει από τον περασμένο Απρίλιο σε δομή του Χαμόγελου του Παιδιού. Το κουβάρι της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο άρχισε ουσιαστικά να ξετυλίγεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Ήταν τότε που η νεαρή κοπέλα εμπιστευόμενη μετά από δύο μήνες παραμονής στο Χαμόγελου του Παιδιού, τους ειδικούς, αποκάλυψε το δράμα που βίωνε. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο newsit.gr το κορίτσι βρέθηκε εκεί την άνοιξη επειδή το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ήταν ακατάλληλο, όμως η αιτία δεν ήταν ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Μετά τις αποκαλύψεις της δωδεκάχρονης στους ειδικούς του Χαμόγελου του Παιδιού, εντελώς αθόρυβα κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και μόλις την περασμένη εβδομάδα η Δικαιοσύνη διέταξε την προφυλάκιση του ιερέα. Την ίδια στιγμή βέβαια η πλευρά του 57χρονου κατηγορούμενου που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενη ότι από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το κορίτσι, δεν προέκυψαν ευρήματα και σημειώνοντας ότι υπάρχει δεύτερο πρόσωπο το οποίο η νεαρή έχει επίσης κατονομάσει ως βιαστή και ακόμη δεν έχει απολογηθεί.

«Η πρώτη εξέταση του κοριτσιού έγινε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και η δεύτερη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Δεν εντόπισαν τίποτα. Δεν συνάδουν αυτά που λέει το παιδί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής» αναφέρει στο newsit.gr η πλευρά του ιερέα.

Τι είπε ο ιερέας στην απολογία του

Κατά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την περασμένη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος ιερέας αρνήθηκε τα πάντα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες κλήθηκε μάρτυρας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος παπάς του είχε αποκαλύψει ότι η δωδεκάχρονη είχε μιλήσει για την κακοποίησή της από δεύτερο πρόσωπο.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για συγγενή της με τον οποίο ζούσε η ίδια και η μητέρα της τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται μάλιστα ότι το βράδυ που οι Αρχές μετέφεραν την κοπέλα στο Χαμόγελο του Παιδιού είχε υπάρξει καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα από την κόρη του ιερέα, σύμφωνα με την οποία το παιδί είχε κακοποιηθεί από το συγγενικό της πρόσωπο. «Ο ιερέας δεν μπορεί να εξηγήσει τι συμβαίνει, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν έχει επικοινωνήσει από την προηγούμενη Τρίτη» αναφέρει στο newsit.gr η πλευρά του 57χρονου.

Νέες κλήσεις για απολογία από τη Δικαιοσύνη

Εκείνο που δεν φαίνεται να αμφισβητείται προς το παρόν, είναι ότι η δωδεκάχρονη έχει κατονομάσει εκτός από τον ιερέα και τον συγγενή της. Ο ίδιος, όπως πληροφορείται το newsit.gr δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία. Η κλήση αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και η απολογία του πρόκειται υπό φυσιολογικές συνθήκες να γίνει εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Νεότερα ωστόσο για το τι μέλλει γενέσθαι δεν αναμένονται σύντομα. Προς το παρόν και εν όψει της κλήσης τους δεύτερου εμπλεκόμενου, η δικογραφία παραμένει ανοικτή, ενώ τα πρώτα δικαστικά αποτελέσματα δεν αναμένονται σύμφωνα με πηγές νωρίτερα από διάστημα οκτώ – εννέα μηνών.

Ο παπάς με τα έξι παιδιά

Σοκαριστική είναι εν τω μεταξύ η αποκάλυψη ότι ο κατηγορούμενος ιερέας μεγάλωσε έξι παιδιά. Ο ίδιος κατάγεται και ζει εδώ και χρόνια στο χωριό Οχιά της Ανατολικής Μάνης. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, περίπου πριν από 25 χρόνια, η σύζυγός του τον εγκατέλειψε. Ο ίδιος διεκδίκησε την επιμέλεια των έξι παιδιών του, πράγμα που πέτυχε με δικαστική απόφαση. Τα έξι παιδιά του δεν ζουν πια στο χωριό.

Ως προς την σύντροφό του, φαίνεται πως εδώ και χρόνια ζούσε σε χωριό της Σπάρτης μαζί με την κόρη της και το συγγενικό της πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται στην αποτρόπαια υπόθεση βιασμού του κοριτσιού. Η πλευρά του ιερέα σημειώνει ότι στο σπίτι στην Οχιά ήταν μόνο τους τελευταίους δύο μήνες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ