Κρατούσαν αιχμάλωτες γυναίκες και βρέφη για να τα πουλήσουν. Τιμή; 760 ευρώ

 Η αστυνομία του Λάγος ανακοίνωσε σήμερα ότι έσωσε 19 γυναίκες, που ήταν έγκυες και ήταν ηλικίας 15 – 28 ετών, από ένα «εργοστάσιο μωρών», τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν στη Νιγηρία.

«Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες ορισμένων προσώπων που κρατούσαν αιχμάλωτες έγκυες γυναίκες και μωρά για να τα πουλήσουν μετά τον τοκετό» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πολιτείας του Λάγος Μπάλα Ελκάνα.

«Έπειτα από έρευνα, μπορέσαμε να διασώσουμε 19 έγκυες γυναίκες (ηλικίας 15-28 ετών) και τέσσερα μωρά» πρόσθεσε ο αξιωματικός.
powered by Rubicon Project

«Ορισμένες τις είχαν ξεγελάσει, πίστευαν ότι θα πάνε στο Λάγος για να βρουν δουλειά και βρέθηκαν παγιδευμένες» περιέγραψε ο Ελκάνα, επιβεβαιώνοντας ότι άλλες «γνώριζαν πολύ καλά το τι θα έκαναν» και ήλπιζαν να κερδίσουν χρήματα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, που διεξήχθη τη 19η Σεπτεμβρίου, αφορούσε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες, τρεις κατοικίες και ένα ξενοδοχείο στο Ισέρι Όσουν, στα περίχωρα της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας με πληθυσμό 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι δύο ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ ένας τρίτος διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές.

Τα παιδιά πωλήθηκαν έναντι 300.000 νάιρα (760 ευρώ) για τα κορίτσια και 500.000 νάιρα (1.265 ευρώ) για τα αγόρια, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεν έχουμε αποσαφηνίσει σε ποιον και για ποιον σκοπό πουλήθηκαν» τόνισε ο Ελκάνα.

Η διακίνηση ανθρώπων, που περιλαμβάνει την πώληση παιδιών, είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο έγκλημα στη Νιγηρία, πίσω από τη διαφθορά και τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ