Η 8χρονη Αλεξία ξεκινά που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα αναχώρησε για Αμβούργο

Οι ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας της 8χρονης Αλεξίας ενισχύονται. Σήμερα το κοριτσάκι ταξιδεύει μαζί με τους γονείς της στο Αμβούργο, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. 

Τα χρήματα για τη νοσηλεία της συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια του κόσμου και της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η 8χρονη έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο είναι ειδικά εξοπλισμένο για παιδιά. 

«Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, την Ζήνα και την Εκκλησία. Θα μείνουμε 6 μήνες και βλέπουμε, αν χρειαστεί θα μείνουμε κι άλλο» είπε ο πατέρας της μικρής στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, λίγο πριν την αναχώρηση. Ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής ανέφερε ότι θα μείνει μόνο μια εβδομάδα στη Γερμανία και πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να φροντίσει τα άλλα του παιδιά.

Στο πλευρό της Αλεξίας θα μείνει η μητέρα της. Ο δράστης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ούτε έχει συμβάλλει οικονομικά, σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού. «Θα το πάω δικαστικά μέχρι τέλους, το έχω υποσχεθεί στο παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 8χρονης λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο. 

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη Αλεξία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη. Με παρέμβαση της κυβέρνησης, το κράτος ανέλαβε τα έξοδα για τη νοσηλεία του παιδιού σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα. Οι γονείς της έκριναν ότι είναι καλύτερο το κορίτσι να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, το οποίο είναι εξειδικευμένο για παιδιά. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ