Η οικογένεια Μαυρίκου που στιγματίστηκε από δυο τραγωδίες μέσα σε λαμαρίνες

Μία νέα τραγωδία γράφτηκε σήμερα και αφορά την οικογένεια Μαυρίκου…

Η μητέρα Σοφία και ο αδελφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από πτώση του οχήματος που επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Το αυτοκίνητο έκανε βουτιά θανάτου 32 μέτρων ενώ άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε… Υπάρχουν, ωστόσο, μαρτυρίες που αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν καταλήξει στη θάλασσα.
Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου στην κηδεία του γιου της

Κανείς δεν ξέρει αν οι δυο τους αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους και αν ναι τους λόγους… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απώλεια του Παναγιώτη Μαυρίκου τους είχε στιγματίσει.

Τραγική ειρωνεία; Και εκείνος χάθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο!
Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου

Ήταν Ιούνιος του 2016 όταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά εν κινήσει στην Αττική Οδό… Το αυτοκίνητο ήταν ένα Porsche Kayenne και έγινε στάχτη.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο που κάηκε ολοσχερώς ήταν του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Μέσα ήταν και ο ίδιος Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.
Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου στην κηδεία του γιου της

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει τότε γνωστές, ο οδηγός είδε το αυτοκίνητό του να παίρνει φωτιά και έντρομος προσπάθησε να σωθεί. Αρχικά φέρεται να προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού για να σωθεί. Εκείνη, όμως, είχε μπλοκάρει στο προστατευτικό τοιχίο. Στη συνέχεια, προσπάθησε να σπάσει το παχύ τζάμι αλλά οι καπνοί που ήδη τον είχαν ζώσει δεν του άφηναν περιθώρια. Ο εκδότης φώναζε βοήθεια.

Δυστυχώς, δεν κατάφερε να σωθεί και άφησε την τελευταία του πνοή. Η αστυνομία κατάφερε να τον απεγκλωβίσει απανθρακωμένο ενώ η σύζυγος του, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, αναγνώρισε τη σορό του από κάποια κοσμήματα ή το ρολόι που έφερε το θύμα.
Οι έντονες αντιδράσεις της μητέρας του

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του, η μητέρα του λύγισε… Ζητούσε να βρεθούν τα αίτια του κακού! Η Σοφία Μαυρίκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε δηλώσει ότι ο γιος της ήταν σαν φυτό.

«Ο Τάκης ήταν ευαίσθητος άνθρωπος. Γι’ αυτό η σύλληψή του με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο τον κλόνισε και πήγε σε γιατρό. Στη ΓΑΔΑ πέρασα μαζί του ένα βράδυ. Του χάιδευα τα μαλλιά και είχα τα πόδια του πάνω μου. Από την ημέρα εκείνη δεν μπορούσε να κοιμηθεί και του χορηγήθηκαν ηρεμιστικά χάπια. Τις τελευταίες δέκα ημέρες άρχισε να πέφτει ακόμα περισσότερο, διότι προστέθηκαν χάπια πέραν αυτών που του έγραφε ο γιατρός», είχε δηλώσει λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου της και τρία χρόνια πριν πεθάνει κι εκείνη.
Οι κατηγορίες για εμπλοκή σε κύκλωμα εκβιαστών

Ήταν αρχές του 2016 όταν ο Παναγιώτης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη καθώς είχε συλληφθεί και κατηγορούνταν για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζίρος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνταν ότι ήταν μέλος έφτανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες της ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ